Sjajna košarkaška predstava u Vršcu, gde je Tamiš kao domaćin u uzbudljivoj i krajnje neizvesnoj završnici slavio nad Metalcem rezultatom 85:84. Pobedu Pančevcima doneo je Aleksa Čabrilo u poslednjoj sekundi meča sa linije slobodnih bacanja.
Domaći su meč otvorili u sjajnom ritmu, demonstrirajući dobru timsku igru i efikasnost u napadu. Tokom prve četvrtine kontrolisali su tempo utakmice i uspeli da naprave osetniju prednost.

Metalac je uspeo da konsoliduje redove u drugoj deonici, prednost Tamiša se topila, da bi gosti na poluvreme otišli sa četiri poena zaostatka (47:43).
Po povratku iz svlačionice, tim iz Valjeva je preuzeo kontrolu utakmice u svoje ruke. Gosti su diktirali tempo igre i uz agresivnu odbranu, dobro koristeći greške protivnika, potpuno anulirali vođstvo Pančevaca i okrenuli rezultat u svoju korist. Ilićeva četa u jednom trenutku je imala i čak sedam poena prednosti.
Kako se utakmica bližila kraju, Tamiš nije posustajao, već je dodao gas, što je rezultiralo da utakmica uđe u egal završnicu.
Poslednji minut meča doneo je pravu dramu u SC Milenijum u Vršcu. Pri rezultatu 84:81, Courseault pogađa trojku za izjednačenje. Pritiskom u odbrani, Jovičićevi puleni naterali su protivnika na prekršaj, koji je doneo dva bacanja. Epilog je već poznat – Čabrilo pogađa jedno od dva, za veliku pobedu i uspešan start sezone.

 

Tamiš – Metalac 85:84 (27:19, 20:24, 20:26, 18:15)

Tamiš: Courseault 24, Davenport 16, Živojinović 12, Collins, Čabrilo 3, Krstić, Radović, Knežević, Todorović 16, Kojadinović 3, Knežević V., Nikolić 11.
Metalac: Okeke 13, Milićević, Rutešić 8, Mrgić 7, Gambrell 32, Marković 5, Pajić, Obućina, Grković, Vudragović 19. #klsrb