Čačak94 Quantox vs Vršac Meridianbet

Košarkaška groznica trese grad kraj Zapadne Morave. Čačak 94 na otvaranju nove sezone AdmiralBet Košarkaške lige Srbije dočekuje ekipu Vršca, koja je prošle godine predstavljala pravo otkrovljenje pod palicom trenera Lazara Spasića.
Prošle sezone mnogima su iz senke pomrsili račune, dok se ove na njih obraća posebna pažnja, a mnogi ih svrstavaju među glavne favorite za sami vrh tabele.
Strateg Vrščana, pun je reči hvale na račun protivnika, ali ističe i kvalitete svoje ekipe od koje očekuje da u meč uđu rasterećeno, što po njegovim rečima može doneti dobar rezultat.
„Vršac i Čačak u dvorani kraj Morave dve godine zaredom igraju izuzetno kvalitetne utakmice, gde se pobednik faktički odlučuje u poslednjem posedu. Bili smo u jako dobrom ritmu treninga, ali su nas problemi sa virusom malo poremetili. Ipak, trebalo bi da u kompletnom sastavu izađemo na megdan domaćinu“, kaže trener Vrščana Lazar Spasić i dodaje:
„Smatram da ovoj utakmici treba pristupiti sa jedne strane rasterećeno, a sa druge svesni smo da pobeda može da nam mnogo donese. Poraz, opet, ne može toliko da nam odnese i to je momenat koji želimo i treba da iskoristimo. Bela zastava ne ide sa nama u Šumadiju i eventualnim trijumfom možemo otvoriti mnoga vrata u nastavku sezone“.

 

Njegov kolega Đorđe Mićić, prvi trener Čačana, smatra da su sutra na velikom izazovu, jer za rivala imaju izuzetno kvalitetan tim.

„imaju ekipu koja je projektovana za ABA 2 ligu i rival su koji zavređuje veliki respekt i poštovanje. Ono što je jako bitno jeste da mi sutra damo svoj maksimum, kao i da imamo pomoć sa tribina, koja nam može biti dodatni vetar u leđa. Zato bih ovu priliku iskoristio da pozovem publiku da dođu u što većem broju da nas podrže, jer daćemo sve od sebe da ih ne razočaramo i da odigramo najbolje što možemo“, poručuje Mićić.

 

Kapiten domaćih Filip Dumić bio je kratak i jasan.
„Dočekujemo izuzetno dobru ekipu koji igraju jako i nadam se da ćemo, ukoliko odigramo onako kako znamo i kako se od nas zahteva, uspeti da im pariramo i doći do prve pobede ove sezone. Radili smo naporno, imamo energije, želje i volje da se nadigravamo, a sigurno je da ćemo kako sezona bude odmicala, imati da pokažemo mnogo toga“, kaže Dumić.
Bratislav Jeković, kapiten Vrščana, kaže da je utakmica u Čačku jako bitna za njegov tim.

 

„Protivnik nam je kvalitetna ekipa, koja je dobro popunjena na svim pozicijama. Ipak, to ne znači da nemamo i mi svoje adute. Vredno smo trenirali i spremali se tokom pripremnog perioda i mislim da smo spremni da se na otvaranju sezone prikažemo u najboljem mogućem izdanju. Nadam se što boljoj igri i pobedi mog tima“, poručio je Bratislav Jeković.

 

Meč između Čačka 94 i Vršca počinje sutra od 18.00 časova u SC Mladost kraj Morave.