Tamiš vs Metalac 

Zanimljivo će u subotu biti u Vršcu, gde će kao domaćin zbog renoviranja dvorane u Pančevu, Tamiš ugostiti ekipu Metalca u prvom kolu AdmiralBet Košarakaške lige Srbije.

Dva tima, koja u novu sezonu ulaze sa gotovo novim rosterima, iako stari znanci iz KLS lige, sada predstavljaju nepoznanicu jedni za druge, te su stoga i treneri izuzetno oprezni u najavama.

Novi strateg Valjevčana Đorđe Ilić kaže da od svog tima očekuje jednak pristup svakom rivalu, kao i napredak iz utakmice u utakmicu.

„Sutra nas očekuje teška i zahtevna utakmica protiv kluba koji je standardni prvoligaš. Poznajući kolegu Jovičića, koji je sada već iskusan trener, očekuje nas duel sa mnogo kontakata i trčanja. Nismo uspeli da izvučemo mnogo o tome kako izgledaju ove sezone jer su odigrali malo pripremnih utakmica, ali ne smemo dopustiti da nam to predstavlja problem. Želja nam je da se u prvim utakmicama fokusiramo na našu igru, jer smo još u fazi adaptacije jedni na druge“ poručio je Ilić napominjući:

„Nadam se da će valjevska košarkaška javnost imati strpljenja i podržati nas u želji da stabilizujemo klub koji ima bogatu tradiciju i prepoznatljivu publiku željnu kvalitetne košarke.“

Koliko su se u Metalcu tokom čitavog leta susretali sa kadrovskim problemima, te tako nešto kasnije i krenuli sklapati roster za predstojeću sezonu, toliko se njihov sutrašnji rival patio sa tehničkim problemima zbog renoviranja dvorane.

 

Trener Tamiša Bojan Jovičić ističe da je početak pripremnog perioda bio izuzetno težak i da zbog stalnih putovanja nisu bili u prilici imati jutarnje treninge.

„Ponosan sam na to kako smo do sada savladali izazove. Nije idealna situacija, ali momci su ostali fokusirani i maksimalno su se trudili svaki put kada smo imali priliku biti na terenu i raditi. Ovo je nov tim, koji ima puno potencijala i iako ne znamo mnogo o našem prvom protivniku, imamo samo jedan cilj sutra. Borićemo se, takmičiti i dati sve od sebe da stignemo do prve pobede. Ostaćemo posvećeni našim principima i verovati u rad i trud koji smo uložili uprkos preprekama“, jasan je Jovičić.

 

Kapiten Pančevaca Saša Radović ne krije uzbuđenje zbog početka nove sezone u KLS-u.

„Iako još gradimo hemiju, naporno smo radili da se pripremimo za ovaj trenutak i otvaranje nove sezone. Fokusirani smo na našu igru jer o protivniku ne znamo mnogo, pretrpeli su i oni mnogo izmena u sastavu. Biće ovo dobar test za nas i verujem da imamo potencijala da na teren izađemo snažno, disciplinovano i da timskom igrom možemo do dobrih rezultata. Očekujem dobru utakmicu i svi joj se radujemo“, poručio je kapiten Tamiša.

 

Utakmica je zakazana za sutra od 18.00 časova u SC Milenijum u Vršcu.