Dinamik Balkanbet vs BKK Radnički

Prvo kolo AdmiralBet Košarkaške lige Srbije donosi nekoliko derbi mečeva, a jedan od najinteresantnijih odigraće se na Dorćolu, gde se sastaju domaći Dinamik i povratik u KLS, BKK Radnički.
Ko će do bodova u gradskom derbiju? Iz oba tabora najavljuju pravu košarkašku borbu na terenu i želju da sezonu otvore pobedom.
“ Radnički je napravio jedan iskusan tim, sa nekoliko veoma interesantnih mladih igrača. Krasi ih raznovrsnost ispod koša i na spoljnim pozicijama, koje su pokrivene iskusnim igračima poput Stefana Pena, Save Lešića, Aleksandra Sokolovića i nekoliko starosedelaca koji donose ekipi poseban pečat“, pun je reči hvale na račun protivnika trener Dinamika Nikola Marković, koji nastavlja:
„Mi ćemo ove sezone imati tim koji je spoj mladosti i iskustva i nadam se da će to uroditi plodom i da ćemo se u pravom svetlu pokazati već u prvoj utakmici. Zadovoljan sam urađenim u predsezoni iako je sam roster zaključen pre nekoliko dana, dolaskom Andreja Kostića iz Crvene Zvezde. Verujem da ćemo naš domaći teren učiniti najtežom mogućom preprekom za sve timove, uz pomoć naših vernih navijača i da ćemo se u najboljem svetlu predstaviti u premijernom meču u subotu“.

 

Sa druge strane, prvi stručnjak „krstaša“ Marko Boltić takođe hvali kolegu i protivnika, ali se potajno nada mogućem iznenađenju.
„Očekuje nas meč protiv fizički i atletski potkovane ekipe, što odmah ukazuje na to da nas ne očekuje ni malo lak zadatak. Biće to intezivna utakmica, u to sam siguran, te se za takvu i pripremamo i vrebamo svoju šansu. Imali smo kadrovskih problema tokom pripremnih utakmica, ali kako vreme odmiče, situacija je sve bolja. Na papiru ne stojimo loše, pa očekujemo da baš takvi budemo i na terenu“, poručio je Boltić.

 

Koliko su treneri oprezni i „zakopčani“ sa izjavama i obećanjima, kapiteni su nešto otvoreniji.
„Jedva čekamo da liga počne. Mnogima od nas ovo je neko novo iskustvo, ali imamo igrače koji su igrali na mnogo većem nivou i mislim da nećemo imati problem sa adaptacijom na prvoligaško društvo. Uvek smo dobro igrali protiv ekipa iz KLS i dok smo bili u nižem rangu, a sada ćemo sigurno biti još bolji. Optimisti smo, ne nosimo belu zastavu. Na Dorćol dolazimo da pobedimo“, poručuje kapiten sa Crvenog krsta, Petar Perović.

 

Trijumf najavljuje i kapiten Dynamika, Aleksa Ristić.
„Na otvaranju sezone dočekujemo agresivnu i iskusnu ekipu. Ipak, to nas ne brine. Dobro smo radili i puni samopouzdanja očekujemo početak sezone. Siguran sam da ćemo u subotu pružiti maksimum i ginuti na terenu da prvenstvo otvorimo pobedom“, kratko i jasno od Ristića.

Beogradski derbi na programu je u subotu od 16.00 časova u SC Dynamik na Dorćolu. #klsrb