Da AdmiralBet Košarkaška liga Srbije konstantno radi na napretku, kako same lige, tako i svih pratećih stvari koje je čine, govori i činjenica da ćemo biti prva i jedina liga u regionu koja će koristiti elektronski zapisnik.
Revolucija, koju je pokrenuo prof. dr Branko Markoski, inače delegat u KLS, zajedno sa svojim kolegama, krenula je kao pionirski poduhvat već prošle sezone u ekspetimentalnom obliku.

“ Prošlu sezonu radili smo eksperimentalno. Paralelno je rađen i zvaničan ručni zapisnik na papiru, a mi smo pratili sve promene, kako bismo aplikaciju razvijali, testirali i radili na njenom poboljšanju. Smatram da ove sezone neće biti nikakvih problema da se primeni. Naš cilj je da se elektronski zapisnik ne koristi samo u KLS, već u svim ligama pod okriljem KSS. Ne smemo nikako ostaviti po strani činjenicu da je svet digitalizacije i veštačke inteligencije tu oko nas i ne može se izbeći“, istako je Markoski.
Elektronski zapisnici već se koriste u takmičenjima pod okriljem Eurolige i FIBA, dok će u regionu KLS biti prva koja će pribeći ovoj inovaciji. Napominjući da je prošle godine bilo mnogo više otpora u odnosu na ovu, Markoski kaže da su kao tim zadovoljni onim što su uradili i da su pokazali da je napravljena vredna stvar koja se može koristiti u Srbiji, ali i šire.
„Prethodne sezone elektronski zapisnik je bio proba, gde su zapisničari imali prilike da se uče da rade na tome. Primedbe koje su postojale otklonjene su , dosta smo radili na poboljšanju rada same aplikacije i mislim da ove godine neće biti nikakvih problema. Siguran sam da smo na pravom putu i da će se ovaj pionirski poduhvat pokazati kao prava stvar za srpsku, ali i regionalnu košarku“, rekao je prof. dr Branko Markoski. #klsrb