Vršac je u sredu izazvao pravu buru u regionu zvaničnim saopštenjem da istupa iz ABA 2 lige, jer ne vidi smisao igranja iste. Iste večeri, drugi član Košarkaške lige Srbije, Džoker iz Sombora, zvanično je zamenio Vrščane u C grupi Druge regionalne lige.
Iste ili bar slične reakcije stigle su od strane nekolicine klubova koje već nastupaju ili imaju želju nastupiti u ABA 2 ligi.
Da profesionalna liga Srbije o čijem formiranju se sve glasnije govori i regionalna liga ne moraju isključiti jedna drugu, te da je cilj igrati košarku, a ne voditi ratove van terena, pokazuje stav Džokera.
Sportski direktor Somboraca Srđan Stojkov, koga smo danas kontaktirali, u izjavi za zvaničnu stranicu Košarkaške lige Srbije istakao je da nije korektno i da u ovom trenutku ne žele da komentarišu ma čiju odluku.

“ Nije ni mesto ni vreme da komentarišemo poteze drugih klubova, jer odgovaramo samo za naše odluke i za njih čvrsto stojimo. Kakav je naš stav po pitanju ABA lige već smo pokazali prihvatanjem da u istoj i nastupimo ove sezone. Kao novi prvoligaš i klub u povoju, želimo da kroz veći broj utakmica, što nam regionalno takmičenje u ovom trenutku donosi, afirmišemo grad Sombor, naš klub i igrače. To ne isključuje KLS ni činjenicu da smo njena članica, naprotiv. Kao klub ne bežimo od ideje o formiranju profesionalne lige Srbije, na jedan konkretan i kvalitetan način, kroz ozbiljan sistem koji će doneti dobrobit srpskoj košarci“, rekao je Stojkov i nastavio:
“ U ovom trenutku profesionalna liga Srbije zvanično ne postoji i dok god je tako, dok ne dođe trenutak da svi klubovi sednu i otvoreno razgovaraju na tu temu, dok se ne krene sa konkretnim radom na formiranju iste, mi ćemo se posvetiti ličnoj afirmaciji, kroz koju ćemo, nadamo se, na najbolji način predstaviti i KLS, srpsku košarku, kao i državu Srbiju u regionu“, jasan je Stojkov. #klsrb