Utisci sa dvodnevnog Edukativnog skupa na Staroj planini još uvek se sležu, a pozitivne impresije i pohvale na račun samog seminara i organizatora stižu sa svih strana.

Jedna od brojnih dolazi i iz Vršca i to od strane najmlađeg trenera u Košarkaškoj ligi Srbije, Lazara Spasića.

Prvi stručnjak Vršca Meridianbet istakao je veliko zadovoljstvo što je i ove godine prisustvovao tradicionalnom skupu u organizaciji Košarkaške lige Srbije, a naročito je istakao predavanje najboljeg srpskog arbitra, Ilije Beloševića.

„Ovakva okupljanja svima nama mogu da donesu samo dobro, jer kada smo svi tu – i funkcioneri i sudije i treneri imamo priliku da usaglasimo stavove, razmenimo mišljenja, rešimo nedoumice i zajedničkim snagama idemo ka istom cilju. Taj cilj su svakako što bolje relacije i odnosi naročito na relaciji trener-sudija, o čemu je sjajno predavanje imao naš najbolji arbitar, Ilija Belošević. Dao nam je dosta dobrih smernica u smislu komunikacije i odnosa, jer svi mi treba da smo na istoj strani. Mi kao treneri imamo zaista dobre odnose, ali je bitno i da se stvori kohezija sa sudijama, jer to je u interesu same lige, ali i srpske košarke generalno“, rekao je Spasić.

 

Kao najmlađi trener u KLS-u, koji je prošle sezone sa Vršcem napravio jako dobar rezultat, Spasić se osvrnuo i na kvalitet domaće lige koji mnogi žele osporiti.

„Šta god ko pričao, po mom mišljenju u poslednje tri, četiri godine naša liga vidno napreduje, a ono što sve treba da nas raduje jeste što itekako ima prostora za još veći napredak u budućnosti. Samim tim što smo ovde na seminaru već treću godinu za redom potvrđuje moje reči ali i jasnu nameru svih nas prisutnih u kom smeru želimo da idemo“, poručio je trener Vršac Meridianbeta.

Ističući da iako je najmlađi trener u ligi po godinama, sebe ne smatra neiskusnim, jer je iza njega već osam godina ozbiljnog staža kao glavnog trenera, Spasić je za kraj razgovora govorio o svom radu u Vršcu, ali i ambicijama za predstojeću sezonu.

„Za razvoj jednog mladog trenera Vršac je idealna sredina, jer pruža zaista sve uslove za neometan rad i napredak. Imam i sjajnog mentora Miroslava Nikolića, sa kojim je zadovoljstvo raditi. Mi smo prošle godine postavili nove temelje sa jasnim idejama kako želimo da klub u budućnosti funcioniše i za sada idemo u tom smeru. Što se tiče ambicija, ne opterećujemo se njima. Bili prvi, drugi ili deseti, važno je da budemo najbolja verzija sebe. Ako bude tako, ne brinem se da ćemo i ove sezone igrati jednu kvalitetnu i atraktivnu košarku, što nam daje za pravo da se nadamo dobrom rezultatu i ove sezone, koja će biti veliki izazov za nas. Moram se zahvaliti upravi kluba koja ispred mene nije postavila nerealne ambicije, sem da igramo dobru košarku. Treneru, naročito mladom, to mnogo znači jer može da radi u miru, bez pritiska, što umnogome olakšava posao i samim tim donosi i bolje rezultate“, poručio je Lazar Spasić.