Edukativni skup u organizaciji UK KLS, koji je danas završen na Staroj planini, pobrao je brojne pohvale od strane svih učesnika – kako službenih lica, tako i sudija, delegata i trenera.

Trener zemunske Mladosti, Marko Dimitrijević istakao je zadovoljstvo što je ovaj skup već prerastao u tradiciju, jer donosi mnogo toga korisnog za sve učesnike lige.

„Mnogo je pozitivnih stvari koje ovakva edukativna okupljanja donose. Svi smo na jednom mestu – i službena lica i treneri i sudije, tako da imamo priliku da razgovaramo i uspešno rešavamo sve problemčiće koji se javljaju tokom sezone. Predavanja i sudijska i trenerska bila su jako dobra i idu u korist svima nama, naročito srpskoj košarci“, rekao je Dimitrijević.

Prema mišljenju trenera Mladosti, oni treneri koji nisu došli na Staru planinu, nemaju nikakvog prava na žalbu.

„Oni koji nisu bili tu i slušali jako korisna predavanja u kojima je akcenat bio baš na komunikaciji između trenera, igrača i službenih lica, mnogo su propustili. Ako nisi bio tu i saslušao detaljna objašnjenja, kada se kroz sezonu suočiš sa nekim problemom i ne znaš da ga rešiš, kriv si samo ti. Ljudi su tako transparentno objasnili kakav treba biti odnos sudija prema trenerima i obrnuto. Ako korektno tražiš objašnjenje neke odluke, arbitri su je dužni dati i to je komunikacija kakva treba biti na terenu. Važno je da svi imamo isti cilj i dobru nameru“, istakao je trener Mladosti.

Za kraj, Dimitrijević je prokomentarisao i ambicije Mladosti u predstojećoj sezoni Košarkaške lige Srbije.

„Ove godine smo drastično promenili tim, pa su i ambicije samim tim dosta veće. Liga je iz godine u godinu sve jača i jača, sve izjednačenija i biće izuzetno zanimljivo. Liga je izuzetno praćena i otvara vrata igračima da se dokažu i napreduju. Mi ćemo težiti da ostvarimo što bolji plasman i da probamo da se umešamo u borbu za Superligu. Uz dobar rad, imamo kapaciteta u svakom smislu za takav rezultat“, završio je Dimitrijević.