Tradicija promocije i predstavljanja tima i konferencije za medije pred novu košarkašku sezonu u Mladosti SP je nastavljena.
Ovoga puta se razlikovala od prethodnih, jer se prvi put u istoriji najavio nastup u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije. Promocija je održana u prostorijama generalnog sponzora kompanije Goše FOM.


Igračima se obratio predsednik kluba i generalni direktor pomenute komapanije Goša FOM Srdan Dimitrijević upoznao ih sa istorijatom kluba i palanačke košarke i najavio visoke ambcije. Direktor kluba Milan Simović je u prvi plan istakao organziaciju Mladosti SP, jačanje kluba na svim nivoima, posebno stručnom, igračkom i marketinškom delu. Šef struke Ivan Stefanović, sa saradnicima profesorom Mihajlom Miljanićem i Markom Kovačevićem, je naglasio da je zadovoljan uvodnim delom priprema, radom košarkaša i potrebnim uslovima.

Inače, košarkaši Mladosti SP već od sutra, 20. avguta, boraviće na Kopaoniku. potom sledi igranje na turniru u rumunskom Temišvaru, pa serija kontrolnih utakmica. Igrački kadar biće kompletiran dolaskom na Kopaonik Amerikanca Nika Blejka, koji bi trebalo da se 21.avgusta priključi saigračima. U rosteru Mladosti SP su osmorica košarkaša iz prošle sezone i petorica novajlija.
Najavljen je i tradicionalni turnir u palanačkoj hali OŠ Vuk Karadžić za 20. septembar. Sada je povod 75 godina košarke u Smederevskoj Palanci, a očekuje se učešće Tamiša, SPD Radničkog, jedne bugarske ekipe i domaće Mladosti SP.


Posle dvonedeljnog rada i uvodnog dela priprema u hali OŠ Vuk Karadžić, teretani i Gradskom stadionu, košarkaši i stručni štab našeg kluba jutros su otputovali na pripreme na Kopaonik. Radiće se kombinovano na fizičkoj spremi i uigravanju ekipe, kroz tehničko-taktički deo. Palančani će biti smešteni u Brzeću, gde će imati optimalne uslove za rad.

Ekipa bi trebalo da bude kompletirana tokom boravka na Kopaoniku, dolaskom poslednjeg pojačanja Amerikanca Nika Blejka iz Las Vegasa. Foto:@maric1993m Izvor KK Mladost SP #klsrb #mladostsp1970