Košarkaški klub Joker iz Sombora novu sezonu 2024/25. pod palicom trenera Željka Lukajića nastavlja saradnju sa mladim talentima i prvotimcima; Borisom Bodrožićem (2004), Lukom Markovićem (2006), sa perspektivnim juniorom Vukašinom Kovačevićem (2007).

Osamnaestogodišnji Uroš Šuput došao je iz apatinskog KK „Dunav 2014” u kojem je započeo košarkašku karijeru. Visok je 194 cm. Istakao se još u kadetskom uzrastu kao reprezentativac u basketu „3×3”. Branio je boje Srbije na Svetskom i Evropskom prvenstvu u basketu „3×3”. Foto FIBA Dobrodošao Uroše.

 

Crnogorski profesionalac, dvadesettrogodišnji Marko Kljajević sa svojih 202 cm branio je boje „Mega Basketa”, OKK „Beograd” i „Podgorice”. Dosadašnji najveći uspesi su mu šampionska titula ABA lige za igrače do 19 godina i srebrna medalja sa FIBA Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina izborena u dresu kadetske reprezentacije Crne Gore. Foto Dragana Stjepanović ABA Dobrodošao Marko.

 

Jovan Šljivančanin (1999. godište), visok 196 cm, profesionalnu karijeru započeo je u „Mega Basketu” 2022. godine. Pred kraj 2022. godine, prelazi u redove beloruskog „Minska” sa kojim je stigao do šampionskog naslova beloruske Premijer lige 2023. godine. Nepuna tri meseca igrao i za beogradski „Dinamik”. Foto:Nikola Milinković Dobrodošao Jovane.

 

Dvadesetšestogodišnji Amerikanac Djimon Henson, visok 190 cm stigao je iz užičke „Slobode” za koju je nastupao u protekloj sezoni. Rođen je u Indianapolisu, a svoju košarkašku karijeru, osim u SAD-u, gradio je i u Finskoj i Gruziji. Foto: Ninić Dobrodošao Dijmon.

 

Rođeni Vrščanin, Branislav Vujadinović (1997. godište) igrao je za „Assumption College” od 2016. do 2020. godine. U sezoni 2020/21. godine prešao je u kraljevačku „Slogu”, naredne 2021/22. godine potpisao je za rumunski „Miercurea Ciuc”. U 2022/23. sezoni igrao je za „Krku” sa kojom je nastupao u ABA ligi, zatim u rumunskoj Nacionalnoj ligi za CS „Municipal Targu Mures” i „Steaua CSM Bucarsti”, kao i za „Metalac” u Košarkaškoj ligi Srbije. Protekle sezone okušao se u španskoj Primera ligi u dresu „Gipuzkoa Basketa”, kao i u severnomakedonskoj Super ligi u bojama „Kozuva”. Visok je 196 cm. Foto ABA2 Dobrodošao Branislave.

 

Tridesetčetvorogodišnji Tomislav Ivošev rođen je u Novom Sadu. Visok je 204 cm. Usavršavao se na tri kontinenta, odnosno u Grčkoj, Mađarskoj, Kataru, Srbiji i SAD-u. Foto:ABA2 Dobrodošao Tomo.

 

Dvestotine i šest centimetara visoki Veljko Brkić (1995. godište) u svojoj dosadašnjoj karijeri igrao je u Mađarskoj, Crnoj Gori, Rumuniji, Sloveniji i Srbiji. U somborski „Joker” prešao je iz rumunskog CS „Municipal Ploiesti” za koji je nastupao u prethodne dve sezone. Foto: Montenegro Dobrodošao Veljko.

 

Stefan Simić (28 g.) iz Šapca u svojoj desetoj sezoni u Košarkaškoj ligi Srbije zasluženo je dobitnik titule MVP regularnog dela sezone. Svoj prvoligaški debi imao je sa 17 godina u ekipi Smederevo 1953 u sezoni 2013/14, a potom je promenio nekoliko klubova (Napredak Rubin, Mega, Sloboda, Mladost, Vršac) Foto: Marko Kragujevac. Dobrodošao u Joker Stefane.


Izvor: KK Joker #klsrb #kkjoker