Znalo se, bez obzira na ishod duela protiv Vojvodine ili Vršca, da će susret protiv kraljevačke Sloge biti jedan od važnijih za igrače Metalca u ovom selu sezone. Poznato je da je posle svih turbulencija prevashodni cilj Valjevaca opstanak u ligi, dok se sa druge strane protivnik nalazi u nešto težoj poziciji pred odlučujuće bitke u Admiralbet KLS-u.
Da bi se u Valjevu ponovo radovali odbrana treba da bude znatno bolja u odnosu na susret protiv Vrščana, složni su bez dileme i nekoliko dana nakon poraza u finišu susreta. Jedan od onih koji je i po završetku meča kritički govorio o ovom segmentu igre bio je Filip Đuran, iskusni košarkaš Metalca.

– Odbrana je po mom mišljenju stvar volje, a ukoliko budemo bili na višem nivou u odnosu na susret protiv Vršca možemo se nadati pobedi. Sloga je ekipa iz donjeg dela tabele, bore se za opstanak i sigurno da im je svaki meč izuzetno značajan. Biće motivisani nakon trijumfa protiv Radničkog i tražiti trijumf kako bi se približili sredini tabele. Sa druge strane na nama je da pobedom zadržimo mir pred pauzu koja sledi zbog finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća. U tom slučaju lakše ćemo se i pripremati za poslednje utakmice u ovoj sezoni – rekao je sjajni šuter.

Susret između Metalca i Sloge na programu je u subotu od 19 časova. Foto: M-Živković/S-Pantelić Izvor KK Metalac #klsrb