Utakmice izmedju KK Mladost MaxBet i KK Zlatibor Gold gondola su uvek izazivali veliku pažnju ljubitelja košarke. I ova utakmica 19-og kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije izmedju ova dva protivnika nije bila ništa manje uzbudljivija od prethodnih. Kao što sam rezultat kaze Mladost – Zlatibor 81:82 pobednika je odlucila jedna lopta, jedan sut.
Utakmicu je otvorio kapiten Milenković pogotkom za 3 poena, gde se narednih nekoliko minuta igralo bukvalno koš za koš, kada se domaća ekipa na dva minuta do kraja prve četvrtine odvaja na 7 poena prednosti (19:12) ali Zlatibor naredna dva minuta pojačava odbranu i serijom (8:0) preokreće rezultat (19:20) i tim rezultatom se završava prva četvrtina.
Početkom druge četvrtine domaća ekipa hvata priključak, preokreće rezultat u svoju korist (27:24), ali Zlatibor kao i krajem prve četvrtine pravi seriju (8:0) i dolazi na sedam poena prednosti (29:36) i to održava do kraja poluvremena (31:38)
Početak treće četvrtine donosi borbeniju igru domaćih gde KK Mladost dolazi do preokreta (47:43) u 26-om minutu, što će do kraja treće četvrtine ostati prednost za ekipu Mladosti (60:56).


Početkom poslednje četvrtine Mladost je u nekoliko navrata imala 7 poena prednosti ali se Zlatibor uvek vraćao, zatim je usledila rezultatska klackalica u poslednja dva minuta gde su se klubovi smenjivali u vodjstvu i po nekoliko puta, da bi Dimitrije Nikolić na 3.5s do kraja ubacio dva slobodna bacanja i rešio pobednika ovog izuzetno zanimljivog susreta (81:82).
Nazalost košarkaši Mladosti su i po drugi put uspeli da odigraju sjajnu utakmicu protiv jednog od favorita lige, ali je utakmica završena kao i protiv Vojvodine, porazom sa jednim poenom razlike. Iako stanje na tabeli pokazuje da se Mladost bori za opstanak, ova mlada ekipa itekako ima snage, volje i Želje da pobedi bilo koju ekipu u KLS-u.
Sto se tice domaćih najefikasniji je bio Vuk Vulikić sa 22 poena i 8 asistencija (indeks 24), a pratili su ga Lazar Vasić sa 16 poena 4 asistencije ( indeks 22) i kapiten Milenković sa 15 postignutih poena.
Kod gostiju najbolji su bili Stojičić Dušan sa 19 poena, Dimitrije Nikolić sa 15 poena, Rebec Jan i Djukanović Brano sa po 14 poena.
KK Zlatiboru Gold gondola zelimo puno sreće na balonu ABA 2 lige a nas već u ponedeljak 29.01.2024. očekuje odložena utakmica sa KK Dynamic BalkanBet. Izvor KK Mladost MaxBet #klsrb