U okviru 18.kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, Sloga iz Kraljeva dočekuje Slobodu u svojoj dvorani. Pobeda je imperativ, to se već duže vreme govori u Kraljevu, i svaka utakmica je „belima“ za život. Sa Slobodom iz Užica neće biti lako, ali ekipa na čelu sa Sašom Đorđevićem je pozitivna i daće sve od sebe da upiše nove bodove.

„Što se tiče ekipe Slobode, znamo da nam dolazi tim koji igra jednu od najbržih košarki u ligi. U pitanju je taj pozicioni napad, trče fenomenalno, imaju odličan roster, a sada su doveli i još jednog igrača, amerikanca šutera. Očekujemo jako zanimljivu utakmicu, a nadam se da ćemo uspeti da odgovorimo tom njihovom intezitetu i uspeti da ispariramo. Znamo koliko nam je važno i spremni smo za ova duel.“, istakao je Saša Đorđević, trener KK Sloga iz Kraljeva.

Da je dobra atmosfera u ekipi potvrdio je i jedan od najboljih prvotimaca Sloge, Đorđe Simeunović, koji takođe naglašava da je svaka utakmica najvažnija.

„Jako težak meč nas očekuje protiv Slobode iz Užica, a mi ćemo naravno pružiti svoj maksimum u toj, kao i svakoj utakmici koja je pred nama i kod kuće i kada igramo u gostima. Želimo i trudićemo se da ubeležimo što više pobeda, kako bismo ostvarili cilj koji smo zacrtali, a to je opstanak u KLS ligi.“

Sloga će protiv Slobode imati možda i najduži roster od početka sezone, jer su suvi igrači spremni, osim mladog Alekse Kovačevića. A ono što još može da bude od pomoći igračima „belih“ jeste publika, koja je u gradu na Ibru uvek bila specifična i jako značajna za ekipu. Neretko je bila „šesti“ igrač, a podrška će i sada biti više nego potrebna. Utakmica između Sloge i Slobode iz Užica igra se u petak, 19.januara, sa početkom u 18 časova. Foto Miloš Živković (Kraljevo) Izvor KK Sloga #klsrb