Košarkaški klub Sloga i Marko Dimitrijević sporazumno su raskinuli saradnju, pa je „bele“ sa klupe u veoma važnom duelu protiv Novog Pazara na domaćem terenu predvodio njegov pomoćnik, Saša Đorđević. Dovela je Sloga i plejmejkera, Tajrona Harias koji je svoj mandat u kraljevačkom timu počeo fantastično, sa tri ubačene trojke, koje su odmah Slogu dovele do dvocifrene prednosti od 14:4. Novi Pazar je odgovorio sa nekoliko vezanih poena, ali su se igrači Sloge brzo vratili i sjajnim šutom za tri poena ponovo podigli prednost. Kapiten Stefan Matović i novajlija Tajron Haris nastavili su u drugoj deonici da pogađaju i igraju bez greške pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 53:32. U drugom poluvremenu dve vezane trojke Stamenića su čini se matirale goste, a Sloga je bez drame utakmicu privela kraju uz neverovatnu preciznost šuta većine igrača koji nosi beli dres. Na kraju, poklopio se dolazak pleja i uz sve ono što je doneo novi prvi trener Saša Đorđević, Sloga je izgledala odlično, a što je najvažnije upisana je pobeda posle bolnih poraza. Tim iz Kraljeva, imao je na kraju čak 30 asistencija i 50% šut za tri poena, sa čak 18 ubačenih trojki. To je ono što je Đorđević posebno istakao, da sa tolikim brojem asistencija i neverovatnom preciznošću, teško da može da se izgubi meč. Krajnji rezultat glasio je 104:72 (28:20, 25:13, 30:18, 21:21).


„Moram da kažem da je moj dolazak privremeno rešenje, nakon rastanka sa trenerom Markom Dimitrijevićem koji je tokom proteklih godina uradio neverovatan posao za ovaj klub. Teška je bila situacija i nešto je moralo da se uradi da se na neki način podigne ekipa. Sa druge strane, protivnik nam je bio Novi Pazar, tim koji bez obzira na tabelu, igra jako dobro ove sezone. Ako govorimo malo o detaljima, jasno je i još jednom potvrđeno da nijedna ekipa ne može da igra bez plejmejkera. Haris je izuzetan igrač, koji nam je doneo izuzetnu energiju i baš ono što nam je bilo potrebno. Moram da njega posebno naglasim, jer je sa 10 asistencija i 15 poena razigrao ekipu i to nam je značilo mnogo. Sa mnogo pogođenih trojki i 30 timskih asistencija ne može se utakmica izgubiti. Procenti koji se teško viđaju i neka ludačka energija donela nam je izuzetno vaćnu pobedu. I određene taktičke zamisli koje smo želeli da sprovedemo, uspeli smo. Velika pobeda ali naravno i samo mali korak za nas u odnosu na ono sve što nas čeka u narednom periodu, a to je grčeviti opstanak u AdmiralBet KLS ligi.“, izneo je svoje utiske Saša Đorđević, trener KK Sloga.


Kod gostiju, najviše su se istakli Bojd sa 30, Gutalj sa 15 i Terens sa 10 poena. A u Slogi, čak šestorica igrača imali su dvocifren učinak. Najviše poena ubacio je upravo novi igrač Haris, 21 (10 as), zatim ponovo je neverovatan bio Simeunović sa 19 poena (9 as,6 sk), Stamenić 18 a Matović je dao 17 poena, Kovačević je ubacio 14 i Stefanović 10.
„Nakon što smo vezali pet poraza, ovo je bila jako bitna pobeda za nas. Skupili smo se, svi smo bili kao jedan i odigrali veoma dobru utakmicu kada je bilo potrebno. Borili smo se i zasluženo pobedili, bilo nam je bitno da se ovako uzdignemo. Nastavljamo dalje, okrećemo se novim izazovima i želimo da nastavimo ovako kao što smo odigrali protiv Novog Pazara.“, rekao je nakon meča mladi igrač Sloge, Luka Andrić.
Gosti su se složli da je ovo bila zaslužena pobeda Sloge iz Kraljeva, koja je odigrala neverovatno dobru utakmicu, a ono što je trener gostiju javno rekao jeste da će klub iz Pazara morati da nađe novog trenera, ali i to da će biti uz ekipu i voditi ih dokle god Novi Pazar ne pronađe novog stratega.
Sloga je pobedom protiv Novog Paraza pobegla sa poslednjeg mesta tabele, i napredovala za dve pozicije, pa je sada na 14 mestu sa četiri pobede i 10 poraza, dok je Novi Pazar sa istim skorom pobeda i poraza na jednom mestu ispod na tabeli AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Izvor KK Sloga #klsrb