Košarkaši Zdravlja Leskovac pobedili su pred svojim navijačima ekipu Mladost MaxBet rezultatom 91:77 (22:12, 17:24, 25:16, 27:25) u utakmici 12. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.
Gosti su poveli na startu, ali već od 5. minuta domaćin je preuzeo kontrolu nad dešavanjima na terenu, imao prednost do samog kraja i slavlja sa najvernijim navijačima. Leskovčani su u najboljoj igri ove sezone, uz podršku vernih navijača sa tribina, od prvog minuta zaigrali odgovorno i maksimalno motivisano. Imperativ pobede nije omeo izabranike trenera Nikole Ristića da pokažu najviše kada je najvažnije, a rezultat toga su slavlje i aplauzi verne publike.


Domaćin je igrao raznovrsno u napadu, čvrsto u odbrani. Petorica igrača Zdravlja meč su završila sa dvocifrenim košgeterskim učinkom, a čak šestorica sa dvocifrenim indeksom što potvrđuje pun doprinos svakog od igrača koji je ulazio u igru. Leskovčane je do pobede predvodio po indeksu najkorisniji Zachery Harvey (27 poena, indeks 32), uz odličnu igru kapitena Andrejevića (8 poena, 9 skokova), Đorđevića (19 poena, 7 skokova), Dugalića (12 poena, 9 skokova, 3 osvojene lopte i Callahana (11 poena, 8 asistencija).
U gostujućem sastavu manje raspoloženih pojedinaca što se odrazilo i rezultat: Vudragović 17, Milenković 16, Živojinović 14 i Gašić 13 poena.


Leskovčani su nadskočili Zemunce 40 skokova (30 odbrana + 10 napad) u poređenju sa 25 skokova gostiju (19+6). Domaćin je imao 8 asistencija više, što je uz odličan šut za dva poena 29/38 bilo više nego dovoljno za izuzetno važnu, sigurnu i ubedljivu pobedu domaćeg tima. Foto:Ivan Spirić Izvor KK Zdravlje Leskovac #klsrb