Košarkaši Metalca savladali su ekipu Dinamika rezultatom 82:74 (18:21, 19:22, 22:18, 23:13) u susretu sedmog kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Valjevski sastav je nakon zaostatka u prvom delu u nastavku uspeli da pronađu pravi ritam na oba kraja parketa za značajan trijumf pred nastavak prvenstvene trke.


Poenima iz prodora i zahvaljujući ofanzivnim skokovima Dorćolci su bili u minimalnoj prednosti većim delom prvog poluvremena. Na drugoj strani nije bilo rešenja za Lešića, dok su samo Grubor i Bajić pronalazili rešenja za agresivnu odbranu protivnika. Paunović je poenima iz kontranapada krunisao dobar period igre, a ekipa Saše Nikitovića krajem drugog kvartala imala je i dvocifrenu prednost, 41:30.


Nekoliko dobrih poteza Grubora u ovom delu meča već na polovini trećeg kvartala omogućili su Valjevcima priključak, 49:46. Ponovo je Dinamik zahvaljujući zapaženom tandemu Ristić – Tadić stigao do osetnije razlike, međutim Novozelanđanin Kuk Grin je sa dve trojke podigao publiku u „Hali sportova“. Upravo ovi poeni odredili su dalji tok susreta, zona domaćih u potpunosti je zbunila Beograđane pa je serija 8:0 u kojoj su prednjačili Grubor i Kuk Grin donela važnu pobedu domaćinu.
Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Lešić sa 22 i Grubor koji je duel okončao sa 19 koševa. Na drugoj strani Tadić je ubacio 15, dok je Ristić završio meč sa 13 poena. Foto Sreten Pantelić Izvor KK Metalac #klsrb