Uvodni meč 6.kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije igraju Sloga iz Kraljeva i valjevski Metalac. Sloga je u prošlom kolu prikazala vidno bolju igru na gostovanju u Kragujevcu, što raduje sve simpatizere ovog košarkaškog kluba iz grada na Ibru. Ipak, zabeležen je i četvrti poraz za redom u novoj sezoni, ali mesta za optizimamima. Ovih dana vredno su igrači kraljevačkog tima trenirali i pripremali se za novi meč na domaćem terenu, a ono što je sigurno jeste da sledi period teških utakmica i sada već grčevita borba za opstanak. Pogled na tabelu ne prija, ali na parketu su Slogini puleni prikazali bolju igru, bili su koncentrisaniji i posvećeniji i naravno da će i dalje u svaku utakmicu ulaziti sa neosporivom želju da trijumfuju.

„Moram prvo da istaknem da smo izgledali mnogo bolje u meču protiv Radničkog, gde smo odigrali jednu dobru utakmicu, i gde je pobednik odlučen na minut ipo do kraja meča. Raduje i raspoloženje i pristup igrača. To mi daje opravdanu nadu da možemo da radimo još bolje i da vidno unapredimo našu igru i da probamo da konačno upišemo novu pobedu u ovoj sezoni. Zabeležili smo nažalost četiri poraza za redom i taj niz moramo pod hitno da prekinemo. Na tome ozbiljno i vredno radimo i u utakmicu koja nam sleduje, a to je Metalac želimo da uđemo najjače što možemo i da upišemo sada već dugo očekivanu novu pobedu“., rekao je Marko Dimitrijević, trener „belih“ iz Kraljeva.

Sloga nakon pet odigranih kola zauzima poslednje mesto na tabeli, sa jednom pobedom i četiri poraza, dok je Metalac sa dve pobede i tri poraza na 11.poziciji. Meč između ova dva rivala je prvi na programu u 6.kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, a igra se u petak, 3.novembra u hali sportova u Kraljevu, sa početkom u 19 časova. Foto Miloš Živković Izvor KK Sloga #klsrb