Još jedno odlično izdanje Slobode u dobro posećenoj hali Veliki park. Sloboda je slavila nad ekipom Sloge rezultatom 86:70 (17:18, 28:18, 24:19, 17:15).
Sloboda je nakon sjajne pobede na gostovanju u Somboru, nastavila sa nizom pobeda. Ekipa Sloge večeras nije imala šanse protiv silno motivisane domaće ekipe. Prvih 15 minuta meča proteklo je u izjednačenoj igri, nakon čega Sloboda preuzima kontrolu meča predvođena sjajnim plejmejkerom Finčom, koga su sjajno pratili Borovićanin i kapiten Ćubić.
Sa druge strane, Sloga je meč izgubila pre svega zbog lošeg procenta šuta (36%), a razlog poraza može se tražiti i u skakačkoj dominaciji ekipe Slobode. U tom segmentu dominirali su Borovićanin sa 12 i Mušikić sa 11 skokova.
Na odmor se otišlo sa 9 poena viška na kontu Slobode (45:36), a dobra igra Slobode potvrđena je i u naredne dve četvrtine. Mnogo pozitivnih stvari videli smo i na tribinama, a navijači su znali na pravi način da nagrade svoje ljubimce za mnoštvo lepih poteza dajući poseban ton ovom duelu.
Amerikanac Finč sjajno je dirigovao igrom Slobode (21 poen, 9 asistencija). Novi dabl dabl učinak Vuka Borovićanina (17 poena, 12 skokova) i maestralna partija Alekse Ćubića (17 poena, 9 skokova), razlog su za osmeh na licu i zadovoljstvo Vladimira Lučića. U redovima Sloge treba istaći učinak Stamenića od 15 poena, kao i role Matovića sa 12 i Simeunovića sa 11 postignutih poena. U narednom kolu Sloboda dočekuje ekipu Čačak 94 Quantox. Izvor KK Sloboda #klsrb