Košarkaši FMP SoccerBet-a svaladali su Mega Mis u gostima u prvoj utakmici polufinala plej-ofa AdmiralBet Superlige. Utakmica je u najmanju ruku bila turbulentna, viđeno je obilje preokreta. Na kraju, Panteri su zasluženo slavili rezultatom 75:72.
Najefikasniji je bio Čarls Mur sa 14 poena, a tek poen manje imao je sjajni Ognjen Matović. Dvocifren je bio Ebuka Izundu sa 11 koševa, kao i Aleksa Stepanović sa 10. Trebalo bi pomenuti i učinak najmlađeg Andrije Vukovića koji je postigao osam poena. Vesnici velikog preokreta bili su najmlađi prvotimci Pantera. U drugoj četvrtini domaćin je imao 11 poena prednosti (52:41) kada je mladi Ognjen Matović postigao koš uz faul. Praktično je to bila najava velikog preokreta. Fantastičnu rolu u istom periodu igre imao je i Andrija Vuković koji je postigao u drugom poluvremenu svih svojih osam poena. Ogroman doprinos u preokretu imao je i još jedan mladi prvotimac Nikola Šaranović koji je prekinuo crnu seriju u šutu za tri njegove ekipe. Naime, Panteri su prvu trojku pogodili na početku četvrte četvrtine iz 14. pokušaja i bila je ona delo upravo Šaranovića. Kao da je tada i nestala blokada u ekipi. Do kraja su pogađali i Matović, Dženkins, čak i centar kome to nije glavni zadatak Ebuka Izundu. Izabranici Nenada Stefanovića su istopili prednost i preokrenuli. Istini za volju Mušicki je imao priliku da unese potpunu dramu, ali njegovo polaganje posle ukradene lopte nije prošlo kroz obruč na svega nekoliko sekundi pre kraja. Bilo kako bilo nepokolebljiv utisak je da srpska košarka ima svetlu budućnost. Mladi i talentovani igrači vodili su glavnu reč i nema sumnje da će tako biti i u drugoj utakmici serije. Ona je ma programu u sredu od 18 časova u FMP Areni. Mega Mis – FMP SoccerBet 72:75
FMP SoccerBet: Bo, Mur 14, Pavićević 1, Todorić, Stepanović 10, Šaranović 7, Simović 6, Matović 13, Izundu 11, Vuković 8, Dženkins 3. Nenad Stefanović:

Mislim da smo drugo poluvreme odigrali defanzivno dosta bolje, što govore i samo 32 primljena poena. To je prelomilo utakmicu, koja je zaista bila dobra sa obe strane, uprkos ne baš najboljim procentima šuta. Za to treba imati razumevanja jer će uskoro kraj sezone. Veliki broj mladih igrača sa obe strane je bio prisutan na terenu, a publika je mogla da gleda budućnost srpske košarke. Nadamo se boljoj, odnosno konstantnijoj utakmici na našem terenu.

Foto: Ivica Veselinov Izvor: KK FMP SoccerBet #klsrb