Susretima zakazanim od subote 28.01. do četvrtka 02.02. nastavlja se takmičenje u dvadesetom kolu za titulu prvaka AdmiralBet Košarkaške lige Srbije za sezonu 2022./23. Ulazimo u poslednju trećinu takmičenja lige koja je veoma neizvesna do same završnice budite u toku.
Subota 28. januar zakazana su pet susreta prvi po rasporedu „tačno u podne“ hala Mega Factory domaćin OKK Beograd ugostiće istoimenu ekipu iz Vršca. Prvi susret u Vršcu završen je pobedom domaćina 95:79. Meč ekipa središnjeg dela tabele, Vršac na petom mestu dok je OKK Beograd na deobi osmog mesta. Delegat Borovina sudije Juras, Marković, Živković. Drugi susret u direktnom prenosu na Arena Sport TV 10 iz Novog Sada derbi kola i vrha tabele u hali SPC Vojvodina (mala sala) ekipa Vojvodine dočekuje Metalac iz Valjeva. Vojvođani imaju susret manje iz 19.kola sa Slogom koji je zakazan za 03. februar u Kraljevu. Ovaj susret je svojevrsno pozicioniranje na vrhu tabele i put u viši rang za obe ekipe, pobeda je imperativ iako je u prvom susretu Metalac slavio na domaćem parketu sa 100:94. Delegat Milojković, sudije Oberknežević, Pešić, Hadžić. Treći susret u Staroj Pazovi prvotimci Dunava ugostiće istoimenu ekipu iz Novog Pazara. Hala Park od 18 časova. Bodovi prvog susreta su ostali u Novom Pazaru rezultatom 103:68. Odmeravanje snaga je u ovom susretu borba za opstanak u najvišem rangu takmičenja i kalkulacija nema, računa se samo pobeda. Delegat Stojanović M. sudije Prpa, Dašić, Zdravković. Četvrti susret u Pančevu od 19 časova hala Strelište Tamiš dočekuje ekipu Zdravlja iz Leskovca u uzvratnom susretu, prvi u kojem je slavila ekipa iz Pančeva završena je rezutatom 74:88. Leskovčani u dosta izmenjenom sastavu i pojačani žele bodove i spas iz nesigurne zone ispadanja iz lige. Delegat Stojanović S., sudije Jevtović, Miloradović, Simić. Poslednji susret u suboti vodi nas u Lazarevac. Domaćin Kolubara LA 2003 ugostiće ekipu Čačak 94 Quantox u SRC Kolubara od 19 časova. Prvi međusobni susret pripao je ekipi Kolubare rezutatom 68:77 kojeg će morati da brane na domaćem parketu. Obe ekipe u dosta izmenjenim sastavima od starta sezone tražiće svoju šansu za zlata vredne bodove iz međusobnih duela. Delegat Krneta, sudije Ninković, Vesković, Bogojević.
Nedelja 29. januar jedini susret zakazan u Subotici hala Dudova šuma od 19 časova, odmeriće snage domaćin Spartak Office Shoes i gosti iz Zemuna Mladost MaxBet. Subotičani su slavili u prvom susretu u Masteru sa 99:113, ali Mladost iz prvog dela takmičenja i danas nije isto, topla preporuka za nedeljno sportsko veče i vrhunsku košarku. Delegat Veljković, sudije Jevtović, Milojević, Tomić.
Utorak 31. januar sedmi susret u 20. kolu Admiralbet KLS zakazan je u Užicu od 18 časova u hali Veliki Park sastaće se domaćin Sloboda i komšije iz Kraljeva ekipa Sloge. Rezultatom 79:66 bodovi su ostali u Kraljevu revanš nam sledi jer obe ekipe imaju imperativ povratka na stazu pobednika. Delegat Manojlović, sudije Pecelj, Sedlar, Strika.
Četvrtak 02. februar od 18 časova na Dorćol placu Dynamic arene derbi vrha tabele. Domaćin Dynamic BalkanBet ugostiće lidera tabele momke iz Čajetine Zlatibor Gold Gondola. Obe ekipe su u dosadašnjem takmičenju pokazale izuzetan kvalitet košarke i prednost (ako je ima) je samo u domaćem parketu. Rezultat prvog susreta iz Čajetinske hale pripao je ekipi Saše Nikitovića 74:87, ali to treba i odbraniti od strategije Straina Nedovića Delegat Lojović, sudijski trio Juras, Ćalić, Arsenijević.
Sve susrete možete pratiti:
https://tv.dscore.live/en-int/page/admiral-bet-kosarkaska-liga-srbije
You Tube AdmiralBet KLS : https://www.youtube.com/channel/UCVjeyNoJ9G7c2e0R-ESo-5A