Gledaoci Arena Sport 2 kanala su uživali o odličnom prvom kolu Košarkaške lige Srbije, u kome su, uz neizvesnu završnicu, naši prvotimci ostvarili pobedu nad ekipom Kolubare, rezultatom 79:78.
Treba iskreno čestitati ekipi Kolubare na borbenosti na terenu, jer iako su naši momci bili rezultatski ispred ekipe iz Lazarevca, gosti su bili blizu nas po poenima i uspeli su u dva navrata da rezultat izjednače i nateraju nas da se ozbiljno borimo za svaki koš. Jedan od takvih momenata je bio i u poslednjem minutu utakmice, gde smo u egalu (75:75), morali brzo da reagujemo i ostvarimo pobedu.
Uzimajući u obzir da nas već na samom početku očekuje borba na dva fronta – takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije i regionalnoj ABA 2 ligi, ovako interesantne utakmice doprinose tome da se oslobodimo početnog „grča“ u igri na terenu i ostvarimo zacrtane ambicije.
Fantastičan u ovom meču je bio Matija Belić, koji je i ostvario najveći broj poena (21 poen). Uz Matiju u listu lidera utakmice upisali su se i Strahinja Gavrilović sa 14 skokova i Otis Livingston sa 4 asistencije. Iz redova gostujuće ekipe najviše poena, skokova i asistencija je ostvario Emmanuel Monceau (15 poena, 10 skokova i 8 asistencija).
U narednom kolu, koje ponovo igramo na domaćem terenu, sastajemo se sa ekipom Sloge, u petak, 9.10.2021. Izvor KK Mladost MaxBet #KLSRB