KLSVesti

Borac bolji od Tamiša 22.04.2018.
 
Šampion Košarkaške lige Srbije je na gostovanju u Pančevu pobedio domaću ekipu Tamiša rezultatom 69:86. To im je druga pobeda u isto toliko odigranih utakmica, dok je Pančevcima ovo drugi poraz.

Početak utakmice obeležile su agresivne odbrane oba tima, Tamiš se držao i bio mnogo bolji protivnik nego što rezultat na kraju prve deonice pokazuje.

U drugoj četvrtini obe eikpe su imale problema sa realizacijom, međutim Borac je održavao prednost i nije davao Tamišu da se spusti na manje od osam razlike. Borac je pri kraju četvrtine povećao prednost, te je rezultat na poluvremenu bio 29:42.

Očekivalo se da će se Pančevci vratiti u ovaj meč i možda, iznenaditi šampiona. Međutim nedostatak koncentracije pri nekim šutevima i odlukama domaćih, gosti su kažnjavali lakim poenima. Još više su povećali razliku(najveća prednost +27) i u poslednjoj četvrtini jedino pitanje je bilo kojim će rezultatom slaviti ovogodišnji finalista Aba 2 lige. Na kraju, Tamiš-Borac 69:86.

TAMIŠ: Đorđević, Sočanac, Ilkić 12, Vitković 9, Raičević 5, Smiljanić 17, Savić 2, Knežević 9, Hristov 3, Stanojević 10, Mitrović 2.

BORAC: Popović 2, Kutlešić 10, Pešaković 5, Balaban 4, Prlja 3, Dimić 13, Stojadinović 17, Radulović 9, Gavrilović 8, Todorović 5, Marinović 10.