KLSVesti

Vršac se pojačao pred duel sa Tamišom 22.12.2017.
 
Vrščani su pojačali igrački kadar uoči južnobanatskog derbija 13. kola KLS protiv pančevačkog Tamiša. Velike nade srpske košarke Stefan Đorđević (19, 206) i Stefan Momirov (18, 198), svoj razvoj nastaviće u Vršcu.

Mladi reprezentativci Srbije u Milenijum stižu na pozajmicu iz FMP i još više će podmladiti najmlađi tim Košarkaške lige Srbije. Na taj način Vrščani nastavljaju sa praksom dovođenja i afirmisanja mladih igrača započet prošlogodišnjim angažovanjem juniorskog srpskog reprezentativca Miloša Glišića. Đorđević i Momirov bili su na listi želja Vršca još letos, ali su se sada stvorili uslovi da se stave na raspolaganje treneru Vladimiru Đokiću. Momirov se na taj način vraća u klub u kojem je napravio prve košarkaške korake.

"Veliku zahvalnost dugujemo rukovodstvu FMP koje nam je izašlo u susret u želji da veliki talenti srpske košarke stasavaju u našim redovima. Trudićemo se da im omogućimo vrhunske uslove za rad a imena trenera Đokića i njegovog pomoćnika Topića garancija su da će imati kvalitetan stručni rad" - rekao je direktor Vrščana Aca Grujin.

Đorđević je rođen u Leskovcu, prve košarkaške korake načinio je u Zdravlju. Decembra prošle godine potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom, pred početak ove sezone prosleđen je na pozajmicu u FMP. Momirov je u avgustu 2015. pristupio mlađim kategorijama Crvene zvezde. Pred početak ove sezone pozajmljen je FMP. Obojica su bili deo juniorskog tima Crvene zvezde koji je 2016. godine u Berlinu stigao do finala juniorske Evrolige.