KLS


Vesti

Pavković: "Da završimo sezonu pobedom" 05.06.2017.
 
Vrščani su tokom takmičenja u elitnom društvu uverili košarkašku Srbiju da su ozbiljan kandidat za ABA ligu, ali sticajem okolnosti u subotičkoj Dudovoj šumi tražiće rešenje da izbegnu poslednje mesto u Super ligi. Jedan od najislkusnijih u timu Vršca, Miljan Pavković, sagledao je situaciju uoči poslednjeg meča u sezoni.

"Odlaganje nam je pomoglo da se odmorimo posle teškog poraza od Dinamika, da zbijemo redove i da se spremimo za poslednji meč u Super ligi. Želimo da sezonu završimo pobedom, ali svesni smo da imamo jakog protivnika koji želi isto. Otežavajuća okolnost za nas je što nećemo biti kompletni, četiri – pet standardnih prvotimaca neće biti u sastavu, ali sigirno je da će svi koji istrče na parket Dudove šume dati sve od sebe"
- rekao je Pavković.

Meč u Subotici trebao je da ima i posebno mesto u karijeri iskusnog pleja. Ali...
"Mislio sam da će to biti moja poslednja utakmica u karijeri, ali još uvek nisam čvrsto rešio."

Vršac je ove sezone debitovao u Super ligi i bio pravo sveženje, ipak, u poslednjem kolu vodiće bitku da izbegne poslednje mesto.

"Kada se sagledaju sve utakmice sigurno je da nam ne pripada poslednje mesto. Ipak, Super liga je ozbiljno takmičenje, u pitanju je najviši rang u zemlji olimpijskih vicešampiona. U takvoj konkurenciji nije sramota biti osmi. Sigurno je da će igrači Vršca uložiti maksimum da ostvare pobedu protiv Spartaka i mislim da će ljubitelji košarke u Subotici uživati"
- zaključio je iskusni Pavke.