KLS

Vesti

FMP slavio u Čačku 04.06.2017.
 
Na samom startu utakmice gostujuća ekipa pokazala je nešto bolju igru, naročito u reketu. Ali domaći su se nakon nešto više od dva minuta igre stabilizovali, i vratili su protivniku istom merom preko visokih igrača. U prvim minutima meča glavnu reč su vodili visoki centri obe ekipe. U petom minutu igre uspela je odlična kombinacija Marinovića i Milovanovića, što je probudilo publiku u hali. Marinović je sa dve vezane trojke u osmom minutu podigao vođstvo Borca na sedam razlike (19:12), pa je trener Alimpijević bio prinuđen da zatraži tajmaut. Nakon minut odmora FMP je uspeo da veže par dobrih napada, ali je i dalje Borac bio bolji rival sa zasluženim vođstvom. Najzaslužniji za prednost domaćina bili su Marinović i Milovanović sa po osam postignutih poena.

Za razliku od prve, Borac je bolje započeo drugu deonicu.
 Domaćin je uspevao da zadrži stečenu prednost, uprkos tome što su gosti iz Železnika sve jače napadali. Otežavajuća okolnost po Čačane bilo je to što je Milovanović, jedina klasična petica, imao tri faula. Ali urkos tome Borac je uspeo zahvaljujući borbenosti u odbrani i dobrom šutu za tri poena da do poluvremena zadrži prednost stečenu u prvoj deonici. Čak je u jednom momentu domaćin imao +9 (36:27). 

Saznanje da je Mega Leks pobedio Partizan i da treća pozicija nije više sigurna naterali su FMP da energično započne drugo poluvreme.
 Uprkos sve žešćim naletima gostujuće ekipe, koja je čak u jednom momentu uspela i da povede (51:52), domaćin je najviše zahvaljujući šutu sa spoljnih linija uspeo da zadrži vođstvo, istina ne tako veliko.

Želja Borca da u poslednjem kolu uzme skalp barem jednom abaligašu bila je vidna tokom čitave utakmice, a naročito u poslednjih deset minuta. Svom snagom su se borili, iako je bilo vidno da je umor uzeo danak. Borac je tokom ove deonice konstantno imao prednost, ali mu je FMP sve vreme disao za vratom. Niko od rivala nije imao snage da prelomi utakmicu, igralo se koš za koš tokom većeg dela četvrte četvrtine. Odlično zakucavanje Milovanovića dodatno je podiglo publiku na noge, čije je vatreno navijanje bilo neophodno u ovako neizvesnoj završnici. Borbenost u ovoj utakmici igrača Borca se na kraju ipak nije isplatila, pa je FMP ipak uspeo da ostvari toliko željenu pobedu.Tabela

#  Klub P / I B
1. Crvena zvezda mts13 / 127
2. Partizan NIS12 / 226
3. FMP9 / 523
4. Mega Leks9 / 523
5. Dynamic5 / 919
6. Borac4 / 1018
7. Vršac3 / 1117
8. Spartak1 / 1315

Twitter