KLS


Vesti

FMP savladao Dinamik 26.05.2017.
 
Košarkaši FMP-a pobedili su ekipu Dinamika  sa 89:75 u 11. kolu Mozzart Košarkaške lige Srbije.

Panteri su ostvarili sedmi trijumf u najjačoj ligi Srbije. FMP je u drugoj četvrtini napravio je ključnu razliku koju gosti nisu uspeli da  ugroze do kraja utakmice.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Dejan Davidovac sa 18 poena, Filip Čović je ubacio 16, dok su po 14 postigli Aleksandar Radanov i Džona Bolden. Kod gostiju su se istakli Kimani Frend sa 28 i Marko Čakarević sa 22 poena.

Nakon meča najefikasniji igrač Dinamika Ffriend KImani rekao je:
"Čestitam igračima FMP-a na pobedi. Bila je jaka utakmica. Mislim da smo napravili previše grešaka u odbrani. Slabo smo odigrali u igri jedan na jedan. Ispromašivali smo se u šutu za tri poena." 

Miroslav Nikolić čestitao je ekipi FMP na pobedi:
"Čestitke FMP-u. Sve što liga traje duže to je problem jer se igraju utakmice svaki drugi dan. Igrači su umorni. Imamo dosta povređenih igrača. Izgubili smo zbog naših grešaka. Dinamik je pokazao da ima karakter. FMP ima dužu klupu. Moramo da guramo mlade igrače koji moraju da se razigravaju. Borimo se koliko možemo." 

Kapiten Pantera Filip Čović rekao je da su on i saigrači više želeli pobedu od protivnika:
"Ne mogu da kažem da smo odigrali dobro vecerašnju utakmicu. Iako je bila jako bitna za nas. Možda zbog toga nismo dobro odigrali. Ipak više smo želeli pobedu od protivnika." 

Trener Dušan Alimpijevic nije bio zadovoljan samo jednim segmentom igre:
"Kad pogledamo statistiku vidite da imaju veliko iskustvo. Dinamik je jedna iskusna ekipa. Moji mladi igrači nisu mogli da odgovore na njihovo iskustvo. Sa svim sam zadovoljan osim sa jednim  segmentom a to je skok koji smo njima dozvolili, da nas nadskoče na našem terenu."