KLS


Vesti

Borcu dovoljna jedna četvrtina protiv Spartaka 23.05.2017.
 
Kao što je bilo očekivano, domaćin je bolje otvorio utakmicu. Ali i gosti su se ubrzo stabilizovali, a velike probleme pod košem Borca pravio je Kesar, i tu je došlo do izražaja neigranje Milovanovića. Čačani su kao iskusniji i bolji ipak uspevali tokom većeg dela četvrtine da drže prednost u svojim rukama. Ipak, pred kraj prve deonice Spartak je sa par dobrih napada uspeo da anulira zaostatak, pa čak i da povede košem razlike.

Ponovo je Borac bio taj koji bolje započinje četvrtinu. Čačani su delovali borbenije i žestoko su napadali, što je polako davalo rezultat. U 17 minutu igre Borac je po prvi put na ovom meču imao dvocifrenu prednost (32:21). Do poluvremena domaćin je samo uvećavao svoje vođstvo i nakon 20 minuta imao je suficit od 14 poena. Treba odati priznanje i ekipi Spartaka, jer su tokom većeg dela prvog poluvremena bili ravnopravan protivnik.

Spartak je na početku treće deonice pokušavao da smanji prednost domaćina i da utakmicu učini neizvesnijom, ali domaćin to nije dozvolio. Sjajnom i dominantnom igrom Borac je uspeo da sve konce igre drži u svojim rukama i da zadrži dvocifrenu prednost sa poluvremena, pa čak i da je malo uveća. Jedino što je gostima pošlo za rukom jeste da ne dozvole Borcu da se previše odlepi.

Poslednjih deset minuta Borac je odigrao rutinski, ne želeći da pobedu dovodi u pitanje.