KLS


Vesti

Saopštenje Predsedništva Udruženja klubova KLS 13.05.2017.
 
Nakon objavljivanja saopštenja KK Partizan NIS u petak 12.05.2017. Udruženje klubova Košarkaške lige Srbije je konstatovalo da je ovakav vid komunikacije apsolutno neprihvatljiv, opasan i zasnovan na neistinama. 

Organi KLS nemaju manir da javnim saopštenjima rešavaju probleme, ali ovoga puta zbog ozbiljnosti situacije u koju smo došli zbog saopštenja KK Partizan NIS prinuđeni smo da javnost obavestimo o sledećem. 

Pre svega, saopštenje KK Partizan NIS se može tretirati kao otvoreni poziv na linč i javno narušavanje bezbednosti
 direktora KLS Leona Deleona i ne postoji nijedan jedini razlog da se na takav način izražava nezadovoljstvo zbog odluka direktora KLS koji je jedini zadužen da vodi takmičenje i odgovoran je za poštovanje propozicija. Posebno je zabrinjavajuće što nijedan od navoda u saopštenju KK Partizan NIS, a koji su upereni protiv direktora Deleona jednostavno nije tačan i simptomatično je da za direktan razgovor sa Deleonom predstavnici KK Partizan NIS uopšte nisu raspoloženi, pa se pitamo koji je način u odnosu na razgovor bolji za rešavanje problema. 

Stalno neargumentovano insistiranje na svrstavanju ljudi koji obavljaju svoje dužnosti u UKKLS na neku "drugu stranu" osim što je najobičnija izmišljotina, već dugo stvara pogodnu klimu za stalne sukobe i konfrontacije kod ljubitelja košarke pa odatle i veliki problemi u radu na organizovanju i vođenju našeg takmičenja. O afirmaciji i da ne pričamo. 

Za analiziranje konkretnih navoda sada nije vreme jer je za to direktor Deleon uvek na raspolaganju, već sada samo konstatujemo da ćemo, oštro osuđujući narušavanje bezbednosti direktora KLS, insistirati na civilizovanom ponašanju svih učesnika Superlige uz jasnu podršku direktoru Deleonu i svim ostalim službenim licima da bez obzira na ovakvu vrstu pritisaka profesionalno i neometano rade svoj posao. 

Predsedništvo UKKLS