KLS


Vesti

Prvenac Vršca 13.05.2017.
 
VRŠAC – SPARTAK 76:72 (20:24, 21:23, 18:9, 17:16) 

DVORANA: Milenijum. GLEDALACA: 1000. SUDIJE: Belošević, Arsenijević, Vesković. 

VRŠAC: Pavković 2, Pavlović 9, Mitrović, Glišić 7, Krstović 9 (8 sk), Jovović 8, Savović 7, Jeftić 8 (8 sk), Minčev, Stojadinović 4, Fundić 10 (6 sk), Đerić 12. 

SPARTAK: Matić, Jovišić 2 (6 sk), Prlja 16 (10 sk), Nikolić 8 (7 as), Kesar, Tresač 8, Miščević 8 (5 sk), Jelenić 24, Kuridža, Fekete 6. 

Vrščani su ostvarili superligaški prvenac savladavši Spartak posle velike borbe i preokreta u drugom poluvremenu. Subotičani su već u prvoj četvrtini, kada su vodili sa 22:15 i 24:17, pokazali da će biti tvrd orah, i sve do do kraja prvog poluvremena u igri Vrščana nije bilo prepoznatljive energije a ni rešenja u odbrani za raspoloženog strelca Spartaka Jelenića i borbenog Prlju. 

U prvom periodu Vrščani su imali priključak zahvaljujući Fundiću i Jovoviću, dok su se u drugom periodu dobrim napadačkim akcijama priključili Pavlović, Jeftić i Đerić. Ključni period utakmice bila je treća četvrtina u kojoj su izabranici trenera Vladimira Đokića posle najveće prednosti gostiju od 43:51, smogli snage da naprave veliki preokret i serijom 16:2 povedu sa 59:53.  

Čitava ekipa je u tom periodu igrala požrtvovano u odbrani, sa ogromnom energijom, došla do lakih poena iz kontranapada i preko potrebnog samopouzdanja. Posle toga Spartak više nije imao snage da ugrozi pobedu Vrščana koji su do kraja kontrolisali rezultat i situaciju na terenu. 

Trener Vršca Vladimir Đokić bio je zadavoljan pobedom, ali ne i početkom njegove ekipe. 

“Istrošeni smo, premoreni, iscrpljeni i moralno ubijeni posle nesrećnih poraza koje smo doživeli. Očekivao sam da će to ostaviti traga, ali ne u ovoj meri. Ovo je bio najslabiji početak utakmice na našem terenu otkako sam ja trener, bez ikakve energije i to se više neće ponoviti. Srećom, po ko zna koji put, ekipa je pokazala da ima karakter, obavili smo dobar razgovor u poluvremenu, pa smo u trećoj četvrtini prelomili meč. Svaka čast Spartaku na onome što je pokazao, igrao je veoma dobro, ja se izvinjavam vršačkoj publici na lošem otvaranju meča. Učinićemo sve da se oporavimo i da u nastavku Super lige odigramo kvalitetnije utakmice.” 

Trener Subotičana Alek Jončevski čestitao je rivalu na pobedi. 

“Treću utakmicu za redom padamo u trećoj četvrtini, problem je u skraćenoj rotaciji jer su dva igrača napustila klub a trojica ih je povređeno. To je uslovilo da na ovom meču čak trojica igrača igraju preko trideset minuta, a pad je bio realan i očekivan. Nismo uspeli da zagradimo naš reket kako treba, dozvolili smo Vršcu čak 12 skokova u napadu. Žao mi je što dobre igre ne uspevamo da krunišemo pobedom."