KLS


Vesti

Praznik košarke u Čačku 08.05.2017.
 
U okviru 6. kola Mozzart Super Lige sastaće se ekipe Borca i Crvene zvezde u utorak 9. maja u 19 časova. Ta utakmica biće pravi praznik za ljubitelje košarke u Čačku. A takvih je mnogo.

Ova utakmica biće velika čast ali i velika obaveza za igrače Borca da se pred svojim navijačima pokažu u najboljem izdanju. Borac je u dosadašnjem delu takmičenja igrao veoma dobro i samo je loša sreća stajala Čačane većeg broja pobeda:

"Smatram da igramo veoma dobro, a što se tiče onih nesrećno izgubljenih utakmica, šta da kažem, najviše je to do nas samih, ali u pojedinim momentima prosto nismo imali sreće. Ostaje žal što smo izgubili već dobijenu utakmicu protiv Mega Leksa. Ali okrećemo novi list, jer imamo obavezu da se protiv najbolje ekipe u regionu pokažemo i da dokažemo da smo zasluženo u Super Ligi" - reči su kapitena Borca Đorđa Mićića.

Borac će u ovu utakmicu ući sa velikim respektom, ali će pokušati da iznenadi protivnika svojim adutima, što je istakao i član stručnog štaba Dejan Tomašević:

"Dolazi nam jedna od vodećih evropskih ekipa, a o regionu i da ne pričamo. Što se nas tiče, imamo obavezu prema sebi, klubu, gradu, navijačima da odigramo maksimalno borbeno i požrtvovano. Zvezdi ne smemo pretiti, ali i mi imamo svoje adute, pa ćemo pokušati da iznenadimo protivnika. Što se tiče zdravstvenog biltena on je zadovoljavajući, svi su spremni sem Miškovića."

Svi u Čačku očekuju da Borac ponovi dobre partije iz prethodnog dela sezone, pa ća onda i protiv Zvezde postojati šansa za trijumf. A Borac je dokazao da ima znanje i kvalitet da se nosi sa najboljima. Plejmejker čačanske ekipe Ilija Đoković nije popustio priliku da pozove navijače:

"Ne sumnjam da će navijači doći u još većem broju nego što je bio slučaj u prethodnim utakmicama, a ja im obećavam da će imati priliku da uživaju u pravoj košarkaškoj poslastici."

Ovo je utakmica povećanog rizika, pa u klubu mole navijače da dođu ranije nego obično u halu i da zauzmu svoja mesta kako bi se sve odvijalo u najboljem redu.