KLS


Vesti

Simonović:"Maksimalnim zalaganjem do novih bodova" 05.05.2017.
 
Košarkaši Crvene zvezde mts nastavljaju takmičenje u Mozzart Super ligi Srbije. Crveno-beli će u meču 5. kola gostovati ekipi Vršca. Jedini neporaženi tim u prva četiri kola Mozzart Super lige odlazi u Vršac sa jasnim ambicijama da produži pobednički niz, ali to neće biti ni malo lako jer ih očekuje kvalitetan i motivisan rival, a crveno-beli su suočeni sa brojnim kadrovskim problemima.

Naime, Zvezda će u predstojećem susretu biti lišena pomoći Nejta Voltersa i Branka Lazića. Kao što je od ranije poznato Volters je otputovao u Ameriku gde će ostati do 10. maja, a Branko Lazić se oporavlja od neugodne povrede ramena. Nastup Stefana Jovića i Čarlsa Dženkinsa je pod znakom pitanja i odluka će se doneti na sam dan utakmice.

U okrnjenom sastavu crveno-beli će odraditi u petak trening u terminu utakmice, a u subotu ujutru otići će put Vršca te će u dvorani ’’Milenijum’’ od 18 časova odmeriti snage sa domaćinom.

Svoja očekivanja pred utakmicu izneo je Marko Simonović koji je važan period u karijeri upravo proveo u Vršcu.

"Putujemo u Vršac, grad za koji me vežu lepe uspomene još iz vremena kada sam nosio dres Hemofarma. Drago mi je da jedan takav košarkaški centar ponovo ima superligaša, ekipu Vršca koja je već plasmanom u Super ligu i to kao prvoplasirana pokazala svoj kvalitet. U Super ligi su izgubili nekoliko utakmica na jednu loptu i samo sa maksimalnim angažovanjem i koncentracijom možemo do novih bodova" - rekao je Simonović.