KLS


Vesti

Borac slavio u triler završnici 04.05.2017.
 
BORAC – VRŠAC 75:74 (21:16; 14:20; 20:20; 20:18)

DVORANA: Borac. GLEDALACA: 1.700. SUDIJE: Nikolić, Arsenijević, Pecelj.

BORAC: Čarapić 2, Mitrović 5, Popović, Milovanović 15, Radonjić 10, A. Todorović 7, Radović, Mićić 6, Đoković 7, Gavrilović 2, N. Todorović 6, Marinović 15.

VRŠAC: Pavković 3, Mitrović 11, Glišić, Krstović 12, Jovović, Uzelac, Savović 7, Jeftić 4, Minčev, Stojadinović 15, Fundić 19, Đerić 3.

U 4. kolu Mozzart Super Lige Borac je na domaćem parketu savladao ekipu Vršca rezultatom 75:74.

Od samog starta utakmice viđena je čvrsta i lavovska borba. Tokom većeg dela prve četvrtine vladao je rezultatski egal, i tek je u završnici Borac uspeo da stekne koliku-toliku prednost.

Druga deonica obilovala je greškama na obe strane. Nijedna ekipa nije uspela da uđe u pravi ritam i da stekne neku značajniju prednost. Otežavajuća okolnost po Borac bilo je i to što je Mitrović napavio dve nesportske greške, pa je morao ranije da završi utakmicu. Sve u svemu, mali broj poena i pola koša razlike za goste svedoče o lošem prvom poluvremenu Čačku.

Nastavak utakmica slika je i prilika prvog poluvremena. Borac se trudio da se nametne kao dominantniji tim, ali to mu nikako nije polazilo za rukom. Vršac je u jednom momentu zapretio da se rezultatski odlepi, ali su domaći igrači uspeli da to spreče i da nagoveste zanimljivu poslednju deonicu.

U izuzetno napetoj i neizvesnoj završnici Borac je uspeo da smogne snage i da trijumfuje nad jako neugodnim protivnikom, i tako ostvari veoma bitnu pobedu.