KLS


Vesti

Panteri sigurni protiv Mege 23.04.2017.
 
Dušan Alimpijević imao je odličan debi na klupi FMP, a po dolasku iz subotičkog Spartaka. 

FMP je dobro otvorio utakmicu sa 8:2, i do kraja prve četvrtine stigao do dvocifrene prednosti koju na kraju meča povećao na plus 20 poena. 

U FMP istakao se Džona Bolden dabl-dablom od 20 poena i 10 skokova, zatim Dejan Davidovac sa 14, Nikola Žižić 13, Marko Ljubičić 12 i Aleksandar Bursać i Dragan Apić po 10. Filip Čović je podelio osam asistencija. 

Trener Mega Leksa Dejan Milojević je istakao da je FMP bio bolji u svim aspektima igre: 

“Fmp je zasluženo pobedio, bio je bolji u svim aspektima igre. Naskakao nas je, bio je čvršći i to je rezultiralo ovom razlikom na kraju, koja eventualno u nekom krugu na kraju može da napravi razliku. Mi imamo sledeći meč u Čačku, što pre da zaboravimo ovaj od večeras i da pocnemo da igramo kako treba." 

Kapiten Mega Leksa Jovan Novak je imao 11 poena i 5 asistencija na meču protiv FMP a posle meča je izjavio da je da potrebno da ekipa što pre zaboravi ovu utakmicu: 
“Od početka utakmice videlo se da FMP želi više pobedu od nas , to se videlo u skoku, oni su bili na svakoj lopti, svaka lopta je bila njihova. Moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu  jer nas već u sredu očekuje možda i najbitnija utakmica u Super ligi u Čačku.”  

Debitant na klupi FMP Dušan Alimpijević istakao je da je najvažnija spremnost njegovih igrača da daju svoj maksimum: 
“Posle pripremnog perioda  i utakmice koju smo odigrali u prijateljskom meču vučemo negativan utisak iz te utakmice a to nas je držalo i nosilo u ovoj utakmici. Za mene je najvažnija spremnost mojih igrača da pruže maksimalno zalaganje na utakmici i sprovedu planirane akcije. Vrlo važna utakmica, start je sezone , veoma je bitno kako se krene. Već od nsutra spremamo se za sledeću utakmicu u Vršcu.” 

Bek pantera Žižić Nikola rekao je: 
“Vrlo bitna pobeda za nas. Imali smo promenu trenera,  što je bio neki šok za nas. Međutim uspeli smo da se prilagodimo njegovom načinu rada što se i videlo na terenu.”