KLS


Vesti

Čanak: Nadam se da ćemo pobedom početi Super ligu 20.04.2017.
 
Košarkaši Partizana NIS započinju takmičenje u Mozzart Super ligi Srbije u petak, 21. aprila od 20 časova kada u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekuju Vršac. Pred početak najkvalitetnijeg domaćeg takmičenja, u Kući košarke je održana zajednička konferencija za medije na kojoj su govorili treneri učesnika Mozzart Super lige.


Pomoćni trener crno-belih, Nenad Čanak, je prisutnima preneo izvinjenje trenera Aleksandra Džikića koji nije mogao da prisustvuje današnjem događaju i potom o početku lige rekao:


"Partizan ima obavezu da uvek ima najviše cilejve u svakom takmičenju. Koliko je to realno u ovom trenutku, s obzirom na konkurenciju, videćemo krajem juna. Neobična situacija, počinje nova liga, neke ekipe su odigrale pozamašan broj utakmica, pre svega Zvezda, mi i Mega, ali šta je tu je. Partizan ima najveće ambicije, znamo i kvalitet rivala, kažem, videćemo krajem juna šta će biti" - istakao je Čanak.


O zdravstvenom stanju u ekipi pred početak lige, Nenad Čanak je rekao:


"Luković je van stroja, videćemo na koliko. Ima problem sa stopalom. Ima još sitnih povreda koje su karakteristične za ovaj deo sezone ali ništa ozbiljno" - izjavio je pomoćni trener crno-belih.


Pred sutrašnji meč sa ekipom Vršca, Čanak je istakao da Partizan NIS ima ulogu favorita.


"U prvom kolu sigurno da smo favoriti, igramo kod kuće protiv ekipe koju nećemo potceniti. Spremamo se najozbiljnije, imali smo i vremena da tretiramo protivnika kao da je najveći mogući rival i nadam se da ćemo pobedom otvoriti Super ligu" - zaključio je Čanak.


(Foto: KK Partizan NIS / Miroslav Todorović)