KLS


Vesti

Alimpijević je novi trener FMP 13.04.2017.
 
Nakon što je uveo ekipu Spartaka u Super ligu, trener Dušan Alimpijević, saopštio je na konferenciji za medije da prelazi u FMP.

"Želim da čestitam Spartaku i celokupnoj upravi jer zaista su zaslužili ovo, a istinski se radujem što se baš njima to desilo. Ja sam u ovom klubu nešto više od godinu i po dana i za to vreme shvatio sam da su to ljudi koji su dali mnogo da bi omogućili da imamo maksimalno moguće uslove, a kao plod svega toga je ulazak u Superligu. Ne mogu da vam opišem koliko mi je drago i koliko sam srećan što je Spartak već u drugoj sezoni stabilizacije ušao u Super ligu. Doveden sam u teškoj rezultatskoj situaciji sa ciljem da Spartak opstane u Prvoj ligi, to smo uspeli poprilično ubedljivo, ove godine smo otišli nekoliko koraka dalje, doveli smo velikane srpske košarke u Suboticu." - započeo je Alimpijević emotivno obraćanje.

Šef struke Spartaka nije propustio da se zahvali na saradnji i medijima, istakavši da je u njima uvek imao podršku i koji su posebno na ovom poslednjem meču prepoznali momenat da se aktivnije uključe u animiranje publike, što je na kraju i urodilo plodom.

"Mnogo mi je drago što sam večeras video ovoliko punu Halu sportova, verovatno najpuniju posle Partizana sa kojim smo odigrali pripremni meč letos, a sigurno najpuniju u prvenstvenim utakmicama" - istakao je mladi stručnjak.

Ono što je usledilo, šokiralo je sve, u nastavku obraćanja Dušan Alimpijević oprostio se od svih, a pre toga od svojih igrača, i najavio da napušta kormilo subotičkog kluba, zajedno sa svojim pomoćnikom Slobodanom Ljubotinom. Oni će svoju trenersku karijeru nastaviti ukoliko već sutra u ekipi FMP iz Železnika.

"Ovo je odluka koja nije bila donešena preko noći, mnogo ranije smo znali da će do ovoga doći, a odlagali smo koliko smo mogli, sa zajedničkom željom da to bude do kraja prvoligaškog takmičenja, sa nadom da će to biti i Super liga. zahvaljujem se svima na saradnji, Suboticu ću pamtiti po ljudima i uvek ću se rado vraćati u ovaj grad. Hvala svima koji su mi pružili priliku,  imali smo s vremena na vreme razmirica, ali u proseku bila je to vrhunska saradnja. Vidimo se uskoro, već 28. aprila smo sa FMP u Subotici"  - zaključio je Alimpijević svoje obraćanje.