KLS


Vesti

Spartak bez kalkulacija ide u Beograd 06.04.2017.
 

U pretposlednjem kolu Mozzart Košarkaške lige Srbije, Spartak gostuje OKK Beogradu i ima novu šansu da izbore toliko željeni plasma u Super ligu. Ukoliko slučajno ne iskoriste tu šansu, za kraj prvoligaškog takmičenja u Suboticu dolaz Napredak i svakako biće to prilika da se napuni Hala sportova, bez obzira da li se slavi ulazak u Super ligu ili će se borba voditi do poslednjeg minuta sezone.

Šef struke Spartaka u više navrata isticao je da je uprkos brojnim problemima tokom sezone njegova ekipa pokazala kvalitet i košarkaško znanje koje sa pravom treba da bude dovoljno za kvalifikovanje u Super ligu. Subotičani su od  prvog kola među 4 ekipe KLS i po rečima Alimpijevića igrači su u novoj prilici da se nagrade za sasvim korektnu sezonu, za sav znoj koji su prolili da bi došli u ovu situaciju.

Kalkulacija nema, Spartak mora odigrati punom snagom i da se ništa ne prepusti slučaju - zajednički je zaključak Predraga Prlje i Dušana Alimpijevića koji su danas najavili duel u Beogradu.

“Do prošlog kola za četvrtu poziciju učestvovalo je pet ekipa, došli smo sada u situaciju da dva kola pred kraj jedini konkurent nam je Beovuk. Imamo dobru priliku da već u sledećem meču rešimo našu situaciju i sve ono za šta smo se borili i sve ono o čemu pričamo čitave sezone. Pokušaćemo da već u duelu protiv OKK Beograda iskoristimo priliku i da se defintiivno plasiramo u Super ligu” – rekao je Alimpijević.

Govoreći o narednom protivniku šef struke Spartaka istakao je da OKK Beograd u svojim redovima ima nekoliko pojedinaca koji su odlični igrači, koji bi mogli da nađu mesto u mnogim visoko rangiranim ekipama KLS.

“Poštujemo narednog protivnika, ali smatram da sam se pruža odlična šansa koju treba da iskoristimo i završimo priču oko Super lige” – dodao je Alimpijević.

Za krilnog centra Spartaka nema mesta matematici. Njegova ekipa ima sve u svojim rukama i pobeda u Beogradu je nešto što svi žarko žele, a što će, veruje, i ostvariti.

“Očekuje nas treća utakmica u nešto manje od 10-12 dana, ali ako uđemo u Super ligu očekujemo da se takav tempo nastavi. Ekipa OKK Beograda je u donjem delu tabele, ali poseduje određeni kvalitet i uveren sam da će dati sve od sebe da pred svojim navijačima zabeleži pobedu za kraj sezone” – istakao je Prlja i dodao da Spartak ne treba da kalkuliše nego da pruži svoju najbolju moguću partiju i sa pobedom "overi" plasman i u odličnom raspoloženju pred svojim navijačima odigra rasterećeno protiv Napretka.

Meč 25. kola igra se u petak od 18 časova u hali "Šumice" u Beogradu.


(Preuzeto sa subotica.com)