KLS


Vesti

Mladost i Spartak u ponedeljak za Super ligu 02.04.2017.
 
Pred košarkašima Spartaka je velika prilika da nadoknade sve što su do sada propustili i obezbede učešće u Super ligi. Sledi gostovanje u Zemunu, "golubovi" ga čekaju sa velikim optimizmom i u odličnoj atmosferi. 

Subotičani su u poslednjih 5-6 kola propustili više prilika da si obezbede sigurnu četvrtu poziciju koja vodi u Super ligu, a posle velike pobede protiv Borca u sredu naredni duel protiv Mladosti je poslednja šansa da se kruniše sve ono dobro urađeno do sada. 

Meč su najavili šef struke Dušan Alimpijević i prvotimac Đorđe Tresač. 

“Nakon pobede protiv Borca došli smo u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Očekuju nas još tri kola, svaki naredni meč treba da odigramo maksimalno angažovano i motivisano, počevši od ove u Zemunu protiv Mladosti, koja će sigurno pokušati da se priključi borbi za tu četvrtu poziciju. Mislim da ova utakmica dolazi u odličnom trenutku, posle odlične partije protiv Borca, pokazali smo da možemo da odigramo veoma kvalitetno i na visokom nivou, u oba pravca. Svesni smo značaja ovog meča i znamo šta on donosi. Daćemo svoj maksimum”
– rekao je Tresač. 

Šef struke Spartaka smatra da je previše šansi propušteno i da je naredni duel poslednja prava prilika da igrači sebe nagrade za dosadašnje rezultate. Alimpijević je istakao da je Spartak od starta sezone među četiri ekipe i da bi bila prava sportska tragedija da se tako nešto prokoca u poslednjih par kola. 

Za samo pet dana uspeli smo da izgubimo od poslednjeplasirane ekipe, a zatim pobedili jednu organizovanu, ozbiljnu, po imenima možda i najjaču ekipu lige. Protiv Borca smo odigrali na jedan jedini pravi način, maksimalno angažovano i energetski jako. i to je pristup koji je izostao u meču koji je prethodio ovom jer mi nemamo pravo da protiv bilo koga štedimo energiju. Samo onda kada spremni da damo svoj maksimum onda možemo da budemo favorit. Utakmica protiv Mladosti dolazi posle odlične partije protiv Borca i u odličnom raspoloženju sa puno motiva odlazimo u Zemun”
 - zaključio je Alimpijević i istakao da njegova ekipa treba da nastavi na krilima dobre energije i da sebe nagradi za proliveni znoj tokom dosadašnjeg dela sezone. 

Meč 24. kola između Mladosti i Spartaka igra se u ponedeljak, 3. aprila, u 18 časova, uz TV prenos na Arena sport 1. 


(Preuzeto sa subotica.com)