KLS


Vesti

Beovuk slavio u Pančevu 02.04.2017.
 
TAMIŠ – BEOVUK 72 86:91 (26:17, 22:22, 16:24, 22:28) 

Da su domaćini bili na nivou iz većeg dela susreta, kada su imali solidnu prednost, bodovi bi ostali u Pančevu. 

Ipak, igra se 40 minuta, posvećeno do kraja, sa jasnim ciljem. Tu lekciju održali su im gosti, komšije iz Beograda, koji nisu odustali od svog plana i kad nije išlo sve kako su zacrtali. 

U uvodnoj četvrtini osetila se dominacija izabranika Bojana Jovičića. Imali su dovoljno prostora da se razmahnu, mada su bili pod očekivano agresivnom odbranom gostiju. Pronalazili su pukotine pod košem, a i šut je bio na solidnom nivou. 

Do odmora, malo se „zakuvalo“, kad je reč o rezultatu, ali ostali smo pod utiskom da su Simić i njegovi saigrači jednom Beovuku ubacili skoro pedeset poena. 

Posle odmora iznenadili su Beograđani domaći sastav sa kombinovanim presingom, kada su učvrstili pozicije pred svojim košem. Ipak, a tako je ostalo do kraja meča, presudio je skok. Pokupili su sve što su stigli momci koje sa klupe predvodi Rajko Mirković. Upornost ove ekipe je poznata odranije, a, imaju i kvalitet. Kad dodaju iskustvo, to je onda i dodatna, dobitna kombinacija. 

U poslednjoj deonici dodali su gas. Preokrenuli su meč, preuzeli vođstvo. Sve ono što su propustili da rade tokom prvih dvadeset minuta susreta, obilato su nadoknadili baš u finišu ovog duela. Pojurili su košarkaši Tamiša da vrate izgubljeno na svoj konto, ali, nije to bilo plodonosno.