KLS


Vesti

Vršac overio plasman u Super ligu 26.03.2017.
 
VRŠAC – SMEDEREVO 105:69 (30:21, 32:10, 21:16, 22:22) 

DVORANA: Milenijum. GLEDALACA: 800. SUDIJE: Obrknežević, Čukalović, Strika. 

VRŠAC: Pavković (9 as), Pavlović 16, Mitrović 4 (5 sk, 6 as), Jelovac 2, Krstović 19, Jovović 8 (6 sk), Uzelac 5, Spasojević 6, Mrđa 2, Jeftić 15, Stojadinović 12 (5 as), Đerić 16. 

SMEDEREVO: Pavlović 15, Simić, Musić 3, Vojinović 6, Perišić, Kenić 10, Antić 2, Plavšić 8 (9 sk, 5 as), Bitadze 18 (6 sk), Karadžić 7. 

Vrščani su svojim simpatizerima priredili još jedno veče za uživanje i ubedljivom pobedom protiv Smederevaca osigurali plasman u Super ligu i sačuvali lidersku poziciju. Gosti su svoj mladalački duh i talenat pokazali samo u uvodnim minutima kada su poveli sa 9:5, ali već u 6. minutu usledila je serija domaćih 7:0 i od tada je počela apsolutna dominacija izabranika trenera Vladimira Đokića. 

U ekipi Vršca nije bilo slabog mesta, svi su se upisali u listu strelaca izuzev Pavkovića, koji je na ovoj utakmici u ulozi kapitena zamenio povređenog Savovića i sa devet maštovitih asistencija razigrao saigrače. Strateg Vrščana imao je priliku da kombinuje postavu, gledaoce u Milenijumu razgalili su egzibicioni potezi iskusnih Krstovića i Jeftića, bombe za tri poena Đerića, Pavlovića i Stojadinovića, dobre akcije autentičnih Vrščana, Mitrovića, Jovovića, Spasojevića, Uzelca, a veliki aplauz dobili su juniori Mrđa i Jelovac za prve poene u seniorskoj konkurenciji. 

Trener Vršca Vladimir Đokić bio je prezadovoljan. 

“Drago mi je da je publika uživala, svi igrači su ispunili očekivanja, želimo da ostanemo pa prvom mestu, radimo i ponašamo se u skladu sa ambicijama”. 

Šef struke Smedereva Zoran Todorović obrazložio je uzroke ubedljivog poraza. 

“Ne sećam se kada sam zadnji put na treningu imao više od šest igrača, ozbiljan rad i profesionalno bavljenje košarkom ipak, zahteva više. Uspeli smo da sačuvamo klub od gašenja i bez dinara duga posle šest sezona napuštamno prvoligašku konkurenciju. Vršcu želim sve najbolje u Super ligi, mislim da će vršačka publika uživati.”