KLS


Vesti

Kimani nosio Dinamik do pobede 21.03.2017.
 

SPARTAK – DINAMIK 72:80 (17:16, 15:20, 20:25, 20:19)

DVORANA: Dudova šuma. GLEDALACA: 300. SUDIJE: Belošević, Arsenijević, Vesković.

SPARTAK: Matić 10, Jovišić 13 (7 sk), Ljubenković 6, Hristov 7, Prlja 8, Nikolić 14 (5 sk, 5 as), Tresač 8 (5 sk), Miščević 1, Lučić, Kuridža, Andrejević 5.

DINAMIK: Stevanović 2, Ćirković, Milisavljević 6 (5 sk, 5 as), Grušanović, Beslać 6, Lazić 9 (9 sk), Gavrilović 17, Čakarević 10, Radulović 6 (5 as), Tornjanski 3, Frend 34 (9 sk), Todorović.

Važnost meča osetila se kroz nešto nervozniji početak obe ekipe pa je tako prvi koš postignut posle 2 minuta igre, kada je Dinamik preko Kimani Frienda poveo sa 0:2. Pri rezultatu 0:4 Spartak je uzvratio sa trojkom i dve dvojke preokrenuviši na 7:4.

Spartak je sasvim solidno odigrao veći deo prve četvrtine u napadu, upisivali su se redom Matić, Nikolić, Jovišić, Andrejević, odbrana je bila na nivou, a gosti nisu mogli da nađu svoj ritam. Ipak, poslednja dva minuta bolje su odigrali gosti iz Beograda, predvođeni Friendom koji je postigao 12 od 16 poena svoje ekipe u ovom delu igre.

Druga četvrtina slično je počela, rezultat 17:16 sa kraja prve četvrtine bio je aktuelan i u naredna tri minuta nastavka. Igru bez poena prekinuo je ko drugi nego Friend za 17:18, ali već u sledećem napadu Prlja vraća prednost "golubovima". U narednih nekoliko minuta igralo se praktično koš za koš, nijedna ekipa nije uspela da se odlepi, grešilo se na obe strane ali nijedna ekipa od toga nije uspela značajnije da profitira. Međutim, Dinamik je uspeo trojkom u svom poslednjem napadu da ode na +4 (32:36), Spartak je pokušao preko Matića sa distance da smanji prednost Beograđana, ali nije bio precizan.

Drugo poluvreme gosti su otvorili košem Lazića, ali vrlo brzo je Ljubenković iz dva vezana napada vratio  meč u egal, za 37:38. Nastavio je Ljubenković svoju seriju, ali pri poslednjem polaganju nezgodno je doskočio pa se zbog preventivno preselio na klupu. Duže vreme nije bilo Frienda u igri, ali njegovu ulogu u napadu preuzeo je Čakarević. Prvu osetniju prednost igrači Dinamika imali su  dva minuta pre kraja treće četvrtine kada su otišli na +7 (42:51). Posle tajmauta koji je zatražio Dušan Alimpijević, trener "golubova", Hristov je poentirao za 3 poena uz iskorišćeno dodatno bacanje nakon faula pri šutu. Na parket se vratio Friend i napad gostiju je postao još opasniji i sad je već +9 za Beograđane na kraju treće deonice.

U poslednjih 10 minuta Spartak je pokušavao nešto konkretnije da uradi u napadu ali domaće igrače nije služio šut, nekoliko lopti su izgubili, a gosti su to iskoristili da još pojačaju svoju prednost. Posle trojke Nikolića u 32. minutu (55:64), naredni koš postigao je Prlja u 36. minutu za 57:70, na četiri minuta do kraja meča. U naredna dva napada Subotičana Nikolić je imao 2+1, a zatim Tresač je bio precizan van linije 6,25 za -9 (63:72). Koševima Nikolića i Matića Spartak je došao na -7 (68:75), a do kraja meča ostao je još minut i po. U poslednja tri minuta meča Spartak je odigrao odlično defanzivno i taj trud je nagrađen, sa druge strane vratila se sigurnost u napadu i domaći su polako smanjivali zaostatak, koji je na minut do kraja iznosio -5. Ipak u jurnjavi po terenu u poslednjih tridesetak sekundi bolje su se snašli gosti koji su upisali pobedu rezultatom 80:72.


(Preuzeto sa subotica.com)