KLS


Vesti

Spartak ostvario bitan trijumf protiv Dunava 12.03.2017.
 
DUNAV - SPARTAK 79:85 (15:27, 19:19, 27:26, 18:13) 

DVORANA: Park. GLEDALACA: 300. SUDIJE: Belošević, Jevtović, Ninković. 

DUNAV: Malidžan 3, Valjarević 2, Nenadić 20 (7 sk), Sočanac 12, Rudan, Zorčić 17 (11 sk), Turukalo, Kavurin, Vuković 9 (7 sk), Popović 1, Matijašević 15, Pavlović. 

SPARTAK: Matić 11, Jovišić 6 (6 sk), Ljubenković 8, Hristov 9, Prlja 17 (6 sk), Nikolić 12 (8 as), Tresač 8, Miščević 8, Lučić, Kuridža, Andrejević 6 (6 sk). 

Košarkaši Spartaka ostvarili su izuzetno bitnu pobedu na gostovanju ekipi Dunava (79:85) i time praktično obezbedili četvrtu poziciju i Superligu, iako je do kraja takmičenja u Mozzart KLS ostalo da se odigra još šest kola. 

Odlično je Spartak otvorio susret, Sa tri trojke (Tresač, Nikolić, Matić) i dve dvojke (Prlja) za samo četiri minuta "golubovi" su otišli na 13:4, što je nateralo trenera Dunava zatraži tajmaut. U pokušaju da što pre uhvate priključak domaći su brzali i vezali dve lične greške u napadu. 

Subotičani su u ovom periodu imali dobar skok u napadu, ali te druge prilike nisu materijalizovali. Dunav je prišao na -4 (11:15) ali Hristov novom trojkom podiže na +7, odmah za njim za 3 poena bio je ponovo precizan Tresač za 13:25. U poslednjim sekundama prve četvrtine Dunav pogađa sa 15:27, ali Spartak je u prvih 10 minuta prikazao odličnu igru u oba pravca, 
U drugu četvrtinu obe ekipe su počele nešto manj efikasnije pa je tako na polovini ove deonice bilo 5:6 za Spartak (20:33). Novom trojkom Nikolića  na najveću prednost od +14, ali u narednom napadu Dunav je vratio trojku. Sa zvukom sirene za poluvreme Miščevič je trojkom odveo svoj tim na +13 (34:46).  

Koševima Ljubenkovića i Prlje na startu trećeg perioda Spartak je digao prednost na +16, Dunav je uzvratio serijom 5:0, ali Subotičanisu za manje od dva minuta odgovorili svojojm serijom od 9:0 za +20 (39:59). Odlično šutersko veče van linije 6,75 u dotadašnjem delu meča još jednom potvrdili su Hristov svojom trećom, odnosno Miščević svojom drugom trojkom. Sedam minuta Spartak je odigrao odlično, snažno u odbrani, efikasno u napadu, ali u poslednja dva minuta desio se pad u igri, što je Dunavu dalo podsticaja da potraže svoju šansu. Uspeo je trener Spartaka tajmautom da prekine prazan hod svoje ekipe, ali Dunav je igrao sve bolje i odlučnije i sve to su naplatili da smanje zaostatak na -11 (61:72) iako je većim delom treće četvrtine bio -18. 

Subotičani su sa dva koša Ljubenkovića otvorili poslednju deonicu. Više od dva minuta rezultat se nije menjao (63:76), a onda je Dunav vezao dve dvojke iz tranzicije i njihov zaostatak je ponovo bio jednocifren. Probudila se tada i domaća publika, malobrojna ali glasna. U poslednji minut igrači Spartaka su ušli sa +7 (76:83). Dve greške Subotičana uvele su meč u izuzetno neizvesnu i napetu završnicu (79:83, četrdeset sekundi do kraja). Važnu loptu osvojio je Andrejević nakon što je pretilo da gosti iz tranzicije dođu na -2. Poenima Tresača sa linije slobodnih bacanja završena je i četvrta četvrtina, Spartak je uspeo da odbrani stečenu prednost i zasluženo slavi. Bila je ovo tvrda i krajnje neizvesna deonica, Spartak je izgubio ritam u napadu, odbrana je delovala konfuzno, ali srećom periodi bolje igre u prvom poluvremenu i delu treće deonice bili su dovoljni da Subotičani zabeleže nova dva boda. 

Najefikasniji u redovima Spartaka bio je fantastični Prlja sa 17 poena (6 skokova), Nikolić je postigao 12 (dve trojke), dok je Matić ubacio 11 (tri trojke). Tresač je bljesnuo u prvoj četvrtini i posle je utihnuo, srećom raspoloženi su bili Hristov, Ljubenković i Miščević pa se to nije toliko osetilo. 


(Preuzeto sa subotica.com)