KLS


Vesti

Borac nastavio sjajan niz protiv Dinamika 11.03.2017.
 
DINAMIK – BORAC 64:81 (18:15, 13:21, 19:19, 14:26)

DVORANA: Dinamik. GLEDALACA: 100. SUDIJE: Jovčić, Obrknežević, Prpa. 

DINAMIK: Stevanović 8 (7 as), Ćirković, Milisavljević, Grušanović, Beslać, Lazić 13 (8 sk), Gavrilović 7, Čakarević 11 (10 sk), Radulović 10, Tornjanski, Frend 15, Todorović. 

BORAC: Čarapić, Mitrović 2, Popović 2, Ćirić, Radovanović 4, Radonjić 5, A. Todorović 26 (10 sk), Radović, Mićić 11, Đoković 10, N. Todorović 3, Marinović 18.  

Košarkaši Dinamika nisu uspeli da dođu do pobede nad Borcem, pošto su gosti iz Čačka slavili sa 64:81 (18:15, 13:21, 19:19, 14:26). 

Najefikasniji u redovima Dinamika bili su Ffriend sa 15 poena i Lazić sa 13, dok je u ekipi Borca Aleksandar Todorović zabeležio 26 poena iz 10 skokova (indeks 39). 

Trener ekipe sa Dorćola izjavio je da njegov tim nije imao srca da odigra ovu utakmicu. 
 

Nemam šta drugo da kažem, osim da su nam održali čas košarke. Pamet, borbenost, srčanost...njihova ekipa ima sve. Mi nemamo neku pamet, a nismo imali ni srca da odigramo i dobijemo ovu utakmicu. Bez nekih ključnih igrača, koji treba da pokažu svoj maksimum, mi nemamo šta da tražimo protiv ekipe kao što je Borac. Mislim da su trenutno najkvalitetnija ekipa u KLS. Sada je Marinović tu, koji vidno drži sve konce
, zaključio je Nikolić. 

Šef stručnog štaba Borca, Raško Bojić, smatra da je njegova ekipa zasluženo slavila zahvaljujući konstantnoj kotroli igre i rezultata. 

Iako ova utakmica nije imala neki poseban takmičarski značaj, jer je izvesno da ćemo i mi i Dinamik igrati Superligu, mislim da je ova utakmica bila važna i za njih i za nas kao utakmica prestiža. Mi smo želeli da se ekipi Dinamika revanširamo za poraz u Čačku, kada smo bili nekompletni, i da se na najbolji način promovišemo pred publikom u ovoj dvorani i televizijskim auditorijumom. Mislim da smo to uspeli na najbolji način. Uz konstantnu kontrolu igre i rezultata, potpuno zasluženo smo savladali tim koji je fizički najdominantniji tim u KLS. U nekim ključnim momentima prevagnulo je iskustvo i kvalitet Marka Marinovića, koji je u više situacija preuzimao odgovornost kada je ponestajalo ideja i kreacija ostalih igrača


izjavio je Bojić, a zatim se osvrnuo na činjenicu da je ovo 13. Pobeda Borca u nizu: 

Iskreno očekujem da naš ritam potraje još neko vreme. Mi smo bez poraza od utakmice sa Dinamikom u Čačku, što je skoro četiri meseca, i to je nešto što postaje neverovatan učinak od 13 vezanih pobeda. Naravno, svesni smo da u sportu ne može sve da bude uzlazna linija. Mi se držimo, dobro treniramo i kroz ostvarene pobede značajno dižemo nivo samopouzdanja, što nam olakšava svaku sledeću utakmicu. Naš cilj u preostalih šest kola je da eventualno budemo prvi ili drugi u Košarkaškoj ligi Srbije.” 


FOTO: KK Dynamic BG/Dragoslav Žarković