KLS


Vesti

Tamiš dočekuje Klonfere 10.03.2017.
 

Ako za nekog rivala lokalne sportske družine možemo, bar u ovom rangu takmičenja, istaći da je stari sportski takmac, onda je to sigurno ekipa iz srpske prestonice. Ne zna se ni broj odigranih mečeva između Tamiša i OKK Beograda, a u subotu, 11. marta, nov je na rasporedu elitnog košarkaškog nadmetanja u našoj zemlji.

Uvek su to bili dueli puni dobre košarke. Beograđani su jedan od retkih timova u Mozzart Košarkaškoj ligi Srbije koji su u pozitivi, kad je reč o zbiru pobeda i poraza sa Tamišem, ali, češće su se trijumfi događali u ranijem periodu. Poslednjih sezona, izabranici Bojana Jovičića umeli su, čak, da iznenade u dvorani „Šumice“.

Zato je duel Tamiša i OKK Beograda, da tako kažemo, pravi dar za domaćina. Ujedno, biće ovo i susret istine za Nikolu Simića i njegove saigrače. Kažemo to, iz razloga što su domaći Pančevci poslednje dve utakmice izgubli, malo poljuljali sopstveno smopouzdanje, pa je red da se sve vrati u normalan, očekivan tok. Koliko god da je bilo problema sa bolestima i povredama igrača KK Tamiš, ta pojava više nikog ne iznenađuje.

Tamiš u subotu, u Hali na Strelištu, treba da odigra meč za pobedu.

“To i jeste naša ideja. Ma koliko izgledalo da smo se oprostoli od traganja za Superligom, verujte da nije tako. Hoćemo da učinimo sve da popravimo utisak, da probamo i ono nemoguće. Naravno, sada je mnogo teža situacija, ne zavisi sve ni od nas. Što se tiče OKK Beograda, moramo da uložimo maksimum na terenu i dobijemo starog rivala” – naglašava Igor Kesar, krilni centar KK Tamiš, u najavi ove utakmice.