KLS


Vesti

Spartak ide u Vršac 24.02.2017.
 
Košarkaši Spartaka nakon nastupa na završnici Kupa Radivoja Koraća prošle sedmice u Nišu svu pažnju preusmeravaju na takmičenju u KLS, odnosno borbu za Supeligu. Naredni protivnik je Vršac, meč se igra u nedelju u Vršcu, a duel će biti prenošen preko kanala ArenaSport 3. 

Pred košarkašima Spartaka nailazi period teških utakmica, mečevi protiv konkurenata za Superligu, koja je sada postala glavni cilj sezone, iako su početkom iste razmišljanja i očekivanja bila nešto drugačija. 

Posle nastupa na završnici Kupa Srbije u Nišu Subotičane u nareda četiri kola očekuje izuzetan težak raspored u kojem će boriti protiv dve ekipe koje bi da zauzmu Spartakovo mesto, plasman među prve 4 ekipe, kao i sa dve ekipe koje su već viđene kao sigurni učesnici Superlige. Posle gostovanja Vršcu u Suboticu dolazi Tamiš, zatim sledi gostovanje Dunavu, a onda u Suboticu dolazi Dinamik. 

Povodom predstojećeg duela u Vršcu organizovana je konferencija za novinare na kojoj su govorili trener 
Dušan Alimpijević i prvotimac Predrag Prlja. Očekivanja pred meč 18. kola prvi je izneo šef struke. 

“Iza nas je Kup takmičenje, to je za nas bilo grubo suočavanje sa realnošću gde smo u odnosu na ABA-ligaše. Sada se u potpunosti okrećemo Superligi, verujem da su momci svesni prilike koja nam se ukazuje i da ćemo je iskoristiti. Očekuje nas težak raspored, protiv konkurenata za Superligu, dobra je stvar što imamo pobedu više u odnosu na njih, ali koja nije nikakav zalog za sigurno ostarenje cilja”
- rekao je šef struke Subotičana. 

Govoreći o Vršcu Alimpijević je istakao da je to ekipa koja je sastavljena od izuzetnih pojedinaca, verovatno jedan od najjačih kolektiva u Prvoj ligi. 

“U odnosu na prvi meč Vrščani su jači za odličnog Jeftića, jednog od najkvalitetnijih ako ne i najkvalitetniji centar. S obzirom da igramo na strani moraćemo da uložimo mnogo više napora da bismo ostvarili pobedu”
- zaključio je Alimpijević. 

Tešku utakmicu na gostovanju u Vršcu očekuje i krilni centar 
Predrag Prlja. On smatra da je protivnik kvalitetniji, ali da puna koncentracija svih 40 minuta i poštovanje taktičkih zamisli može da donese povoljan rezultat. 

“Na ekipu Vršca ne treba trošiti reči, to je jedna kvaliteta ekipa koja ima puno iskusnih i sjajnih igrača na svim pozicijama. Nama je vrlo važno da u taj meč uđemo maksimalno koncentrisano, idemo sa idejom da pobedimo, da odigramo maksimalno agresivno u odbrani”
- rekao je Prlja. 

Što se tiče zdravstvenog biltena, Jovišić se još uvek nije u potpunosti oporavio, dok je Tresač u međuvremenu zaradio lakšu povredu i još uvek nije izvesno da li će moći da pomogne saigračima u Vršcu. 

Duel između Vršca i Spartaka igra se u nedelju od 19 časova.


(Preuzeto sa subotica.com)