KLS


Vesti

Spartak u subotu dočekuje Metalac 10.02.2017.
 

Košarkaši Spartaka u 17. kolu u subotu dočekuju Metalac. Meč je izuzetno važan za ekipu sa severa Bačke s obzirom da ih već u četvrtak (16. februara) očekuje meč četvrtfinala Kupa Srbije u Nišu pa pored dobrog rezutata protiv Metalca u Spartaku se nadaju da će se još više uigrati, ali i što je možda još i važnije sačuvati se od povreda.

U najavi meča protiv Metalca govorili su kapiten Miloš Nikolić i trener Dušan Alimpijević koji je upozorio da Metalac u Suboticu dolazi rasterećen, kao i da ima više kvalitetnih pojedinaca koji mogu da naprave ozbiljne probleme Spartaku. 

“Očekuje nas utakmica ne samo po onome što pamtimo iz prvog duela sa njima u Valjevu već i poneke statističkim parametrima i samoj igri koju pružaju poslednje vreme očekuje nas jedna dosta teška, energetski energetski zahtevna utakmica, s obzirom da se radi o ekipi koja je uz sve ogromne probleme koje je imala na početku ligaškog dela, zaista je jednom sjajnom selekcijom sve svoje probleme prevazišla u najkraćem mogućem roku i taj opstanak koji je bio prvobitna njihova želja oni su to završili zaista vrlo brzo i ekspresno, tako da sada jedan drugi Metalac dolazi koji apsolutno nema nikakav pritisak opstanka, jednu ozbiljnu rasterećenost i ta rasterećenost se ogleda pre svega u ogromnom samopouzdanju svakog od njihovih igrača pojedinačno”
– sumirao je šef stučnog štaba Subotičana.

Alimpijević je naglasio da će njegova ekipa morati da uđe sa velikom energijom kako bi uspela u svojoj nameri da pobedi, da će i ovaj put odbrana igrati ključnu ulogu, ponavljajući da nijedna ekipa u Subotici na terenu ne sme da se oseća prijatno.

“Radi se ekipi koja je sastavljena od dobrih pojedinaca, nekoliko njih je u samom vrhu po pitanju individualnih parametara, počevši od Vasića koji je treći igrač lige, Brane Đukanovića koji je u proseku drugi strelac lige, a takođe ne treba zaboraviti ni Đukana Đukanovića koji je uz Vasića u samom vrhu po broju asistencija, tako da ovako se pogledaju svi ti parametri naslućuje se jedna ozbiljna utakmica” – vdodao je Alimpijević.

Podatak koji svakako može da raduje je što Spartak ovaj duel dočekuje u punom sastavu, bez povređenih igrača.

Kapiten Subotičana pozvao je publiku da ispuni tribine Hale sportova i pruži podršku kako bi ekipa ostvarila pobedu i savladala nezgodnog protivnika. 

“Očekuje nas teška utakmica. Dolazi nam ekipa koja u poslednje vreme igra u dobroj formi. Sećamo se da smo i u prvom delu sezone igrali jednu neizvesnu utakmicu, na jednu loptu, očekujem da će tako biti i sutra”
–  rekao je Nikolić.

Meč 17. kola između Spartaka i Metalca igra se u subotu od 19,30 časova uz direktan prenos samo na KLS TV.


(Preuzeto sa www.subotica.com)