KLS


Vesti

Derbi kola se igra u Čačku 09.02.2017.
 

Nakon devete vezane pobede ostvarene prethodnog vikenda u Valjevu, Borac će ugostiti ekipu Vršca, trenutno drugi tim na tabeli.

U prvom delu lige Vršac je slavio zahvaljujući sreći, pa će domaćin pokušati da se revanšira za taj poraz. Forma u kojoj se Čačani trenutno nalaze daje im za pravo da se nadaju novoj, desetoj uzastopnoj pobedi. Trener Borca Raško Bojić imao je samo reči hvale o predstojećem protivniku: 

,,Vršac je tim odlično popunjen na svim pozicijama, sa nekoliko veoma iskusnih igrača. Karakteriše ih odlična igra u tranziciji, brzo se transformišu iz odbrane u napad. To je ekipa koja igra dobro od početka sezone. Ali ne sumnjam u moje momke i očekujem da ćemo u petak ponovo slaviti“. 

Kapiten Borca Marko Marinović ističe da je ovo jedna od najbitnijih utakmica u preostalom delu sezone: 

,,Lično smatram da mi imamo snage i kvaliteta da do kraja sezone prestignemo Vršac, a možda i Dinamik, s toga je ova utakmica jako bitna ako želimo da to i ostvarimo“. 

Zbog trenutne forme i igranja pred domaćom publikom Borcu se nameće uloga favorita, što je naglasio Marko Radovanović: 

,,Iako je Vršac odlična ekipa, smatram da smo mi favoriti, kako zbog trenutne forme, tako i zbog kvaliteta našeg tima. Pored toga, ostali su nam dužni zbog nesrećnog poraza iz prvog dela sezone“. 

Da bi savladali ovako jakog protivnika Borcu je potrebna puna hala, pa je Ilija Đoković u ime svog tima pozvao navijače: 

,,Pozvao bih Čačane da dođu u što većem broju nego inače i da nas podrže, jer nam je njihovo navijanje preko potrebno u petak“. 

Koliko su obe ekipe ozbiljno shvatile utakmicu govori i podatak da će ekipa Vršca odraditi trening u Čačku u četvrtak, dan ranije.

Utakmica između Borca i Vršca biće odigrana u petak 10. februara sa početkom u 18 časova, a prenos utakmice biće na kanalima televizije Arena sport.