KLS


Vesti

Subotičani ne beže od uloge favorita 03.02.2017.
 

Posle Smedereva naredni protivnik Subotičanima biće Beovuk 72. Meč se igra u subotu od 17,30 u SC "Vizura sport" u Beogradu. Spartak je favorit zbog boljeg položaja, ali u prvom ovosezonskom duelu Beovuk je naneo prvi poraz tada zahuktaloj ekipi Dušana Alimpijevića.

Do prvog meča završnog turnira Kupa Srbije ostalo je da se odigraju još dva kola, a Subotičani žele da ga dočekaju u što boljem raspoloženju. Prva stepenica na tom putu je ekipa "Beovuk 72". U najavi tog meča govorili su najefikasniji pojedinac duela protiv Smedereva Nikola Hristov i šef struke Dušan Alimpijević. 

„Utakmica nam dolazi dva kola pred Kup, iskoristićemo je da se što bolje uigramo, ne samo za Kup nego sa nova dva igrača koja već imaju značajnu minutažu i ubrzanim tempom ulaze u ritam uigravanja. Ono što je nama važnije pre Kupa su upravo ta dva kola“
- rekao je Alimpijević.

Prvi trener Spartaka rekao je da dobro poznaju ekipu Beovuka, ove sezone su već odigrali jedan susret i upravo je ova ekipa prekinula odličan start sezone Subotičana, a posle nje Spartak je nastavio sa odličnim partijama. Subotičani ni u ovom duelu ne beže od uloge favorita, ali odluka o pobedniku se ipak donosi na parketu. 

„Svesni smo da je njihov najbolji igrač Fundić, u prvom meču smo to znali ali nismo uspeli da ga zaustavimo, pokušaćemo to da ispravimo na ovom meču. Radi se o igraču koji drugi strelac, drugi po indeksu korisnosti, prvi skakač lige i ne treba biti previše pametan da bi se došlo do zaključka da igra Beovuka umnogome zavisi od ovog igrača. U poslednje dve nedelje na treninzima dali smo akcenat na odbrani i mislim da ćemo to i demonstrirati u Beogradu. U našem igračkom kadru došlo je do određenih promena na bolje pa se tako i podigao  kvalitet i sa pravom se nadamo pobedi u prvom narednom susretu, protiv Beovuka, a onda i nedelju dana kasnije protiv Metalca“
- rezimirao je Alimpijević.

Nikola Hristov pokazao je protiv Smedereva da je u dobroj šuterskoj formi, a njegovi saigrači tvrde da mu na treningu ide još bolje. Podatak koji ide u prilog tome je da je nedavno na treningu ubacio 34 trojke u nizu.

„Beovuk nam je ostao dužnik, to je jedina ekipa koja nas je porazila u Subotici, moramo da popravimo stvari koje su tada bile loše, pre svega iskontrolišemo tu njihovu igru u reketu, zaustavimo njihovog najboljeg igrača Fundića. Imamo dve nedelje dobrih trening iza nas, sve je polako leglo na svoje mesto, novi igrači su se uklopli, očekujem da ćemo još bolje igrati i nadam se pobedi“ - jasan je Hristov.

Meč 16. kola Mozzart Košarkaške lige Srbije između Spartaka i Beovuka 72 igra se u subotu od 17,30 u SC "Vizura sport" u Beogradu.


(Slika i tekst preuzeti sa www.subotica.com)