KLS


Vesti

Alasi zaluženo slavili protiv Tamiša 30.01.2017.
 

DUNAV – TAMIŠ 72:59 (10:15, 20:16, 21:16, 21:12)

DVORANA: Park. GLEDALACA: 450. SUDIJE: Belošević, Čukalović, Vesković.

DUNAV: Malidžan 6, Valjarević 8, Nenadić 6 (7 sk), Sočanac 11 (6 as), Zorčić 16 (8 sk), Turukalo, Kavurin, Vuković 7 (9 sk), Popović 7 (5 sk), Miljković, Matijašević 11, Pavlović.

TAMIŠ: Đorđević 6, Veličković, Ilkić 2, Trajković, Kanjevac, Kesar 8, Vitković 2, Simić 6, Mirković 8 (6 sk), Savić, Milošević 17 (5 sk), Vuletić 10.

Niko nije tvrdio da će biti lako ekipi Tamiša protiv Dunava, posebno ne na njihovom terenu, ali malo ko se nadao da će ovo biti jedna od slabijih partija ekipe iz Pančeva, kad je reč o odbrani, posebno jednom elementu. Naime, košarkaši domaćeg tima imali su čak 15 skokova više u napadu, pa je lako uvideti gde leži osnova pobede Alasa.

Takođe, nisu ni napadački Pančevci bili ubedljivi, a to se lako da utvrditi, ne samo kad se pogleda krajnji skor. Više je za priču što su samo dvojica (Milošević i Vuletić) bili dvocifreni.  Ipak, nije sve bilo loše. Posebno ne tokom prvog poluvremena. Naročito kad se uzme učinak Nikole Simića i njegovih saigrača u prvoj deonici. Odlično su gosti otvorili meč. Razigrali se tokom prvih 10 minuta duela, i sve je bilo potaman. Tada, razmišljajući o krajnjem ishodu, malo ko se nadao da će se završiti onako kako se na kraju dogodilo. Pančevci su na odmor, posle dvadeset minuta utakmice, otišli sa minimalnom prednošću. I, to je bilo sve što su prikazali u ovom meču jer su domaćini u nastavku odigrali mnogo bolje, i na kraju zasluženo slavili.