KLS


Vesti

Borac nastavio sa dobrim igrama 30.01.2017.
 

BORAC – BEOVUK 72 87:62 (18:13, 23:20, 23:19, 23:10)

DVORANA: Borac. GLEDALACA: 1000. SUDIJE: Glišić, Arsenijević, Vasiljević.

BORAC: Čarapić 2, Mitrovć 9, Popović 4, Ćirić, Radovanović 9, Radonjić 11, A. Todorović 17, Radović 3, Mićić 7, Đoković 13, N. Todorović 2, Marinović 10.

BEOVUK 72: Maksimović 5, Dragović 9, Jevđenić, Pejić 14, Vučićević 2, Karanović, Fundić 17, Nerandzić, Zekavičić 12, Jeremić 3.

U petnaestom kolu Mozzart Košarkaške lige Srbije Borac je na domaćem terenu savladao ekipu Beovuka rezultatom 87:62. U domaćoj ekipi najefikasniji igrač bio je A. Todorović sa 17 poena, dok se kod gostujuće ekipe istakao Fundić sa takođe 17 poena.

Kao što je i bilo očekivano, domaćin je bolje i energičnije otvorio utakmicu, mada se ni gosti nisu dali u odbrani. Ta borbenost igrača Beovuka se isplatila, jer iako su Borčevi igrači imali konstantno inicijativu i delovali dominantnije, razlika nije bila velika (18:13).  

U nastavku je domaćina koliko-toliko krenuo šut, a uz dobru odbranu i kreativnost koja krasi Čačane razlika se popela na solidnih +8 (41:33). Da je bilo malo više sreće u nekim napadima, razlika bi bila još veća u korist domaće ekipe.

Treću deonicu Borac je otvorio snažno i agresivno u odbrani, a na taj ritam igrači Beovuka nisu imali adekvatan odgovor, pa je rezultat takve igre bila razlika od maksmalnih +18 za domaćina. Iako je bilo par jalovih napada za Borac, ipak je uspeo da sve konce drži u svojim rukama, ne dozvolivši da ga Beovuk previše ugrozi.  

Poslednju četvrtinu Beovuk je zaigrao na sve ili ništa. Imali su jedno vreme inicijativu, ali to je bilo sve. Kvalitet igrača Borca plus uvek vatrena čačanska publika učinili su svoje. Na kraju moglo se zaključiti da je Borac ostvario novu ubedljivu pobedu, osmu u nizu.  

Iako deluje da je ovo bila laka utakmica za domaće igrače, kapiten Borca Marko Marinović ističe da je ovo za njih bio izuzetno zahtevan meč, naročito jer su imali ulogu favorita: 

,,Ovo je bila još jedna teška utakmica u nizu, naročito jer smo od samog početka važili za favorite. Najbitnije je da smo nastavili u dobrom ritmu, kao i u prethodnih sedam utakmica.“ 

Iako je domaćin bio bolji od samog starta utakmice, trener Borca Raško Bojić ističe da je prekretnica bila treća četvrtina, naročito period kada je Stefan Mitrović ubacio dve trojke: 

,,Posle dobrog ritma od sedam vezanih pobeda želja nam je bila da tako i nastavimo, što smo i učinili. Istakao bih da smo sve četvrtine rešili u svoju korist, odigrali smo kvalitetno u odbrani, a smatram da je tok utakmice odredio Stefan Mitrović sa dve ubačene trojke i dodatnim bacanjem, što je dalo dodatnu sigurnost igračima jer se razlika popela na dvocifrenu.“