KLS


Vesti

Konstantin ne odustaje 27.01.2017.
 

Iako očajno stoje na tabeli, iako su šanse za opstanak objektivno svedene na teoriju, preostali deo sezone za Konstantin neće biti „liga bez briga“. Naprotiv, u niškom klubu rešeni su da ostatak takmičenja, a do kraja ima još 12 kola,  odigraju na maksimumu i da takvim stavom i razmišljenjem eventualno dođu u situaciju da se ponovo ponadaju nekom čudu. Ovog puta imaće i motiv više, jer u subotu će biti domaćini ekipi koja ih je najubedljivije porazila ove sezone. Konstantin je u Valjevu doživeo istinski debakl i Nišlije to nisu zaboravile.

Ivan Simić tada nije bio trener Konstantina, ali ni njemu ne manjka motiva. Ali, ni respekta prema subotnjem rivalu: 

“Metalac je ekipa koja je sa puno problema ušla u ovu sezonu. No, uspeli su da naprave i tim i rezultate. Povratkom Đukana Đukanovića dobili su sigurnost u organizaciji igre, tu su još i Dujković, Hukić, Brano Đukanović, Miloš Janković… Njihova najveća odlika je efikasnost, u proseku daju po 80 poena, pucaju iz svih oružja… Imaju i kvalitet i iskustvo i sigurno je da ćemo za rivala imati ozbiljnu i ambicioznu ekipu. No, ni mi nismo bez ambicija, bez obzira što stanje na tabeli to ne pokazuje”
– napominje Simić.

Nišlije su se psihološki uzdigle nakon prve pobede u sezoni, ali onda je usledilo bolno otrežnjenje u meču sa Beovukom. 

“Teško nam je pao poraz od Beovuka i na prvih nekoliko treninga posle te utakmice bezvoljnost je bila uočljiva. No, uspeli smo nekako da se razmrdamo i sada smo ponovo naoštreni da damo sve od sebe. Više ništa ne planiramo, idemo od utakmice do utakmice u želji da u svakoj damo sve od sebe. Mali problem je odsustvo Bogavca sa treninga. Naš najbolji skakač je u Beogradu obnovio povredu tetive, svakodnevno ide na terapije i činimo sve da ga osposobimo za meč sa Valjevcima”
– kaže trener Konstantina.

Plej Jovan Anđelković uverava da Konstantin neće odstupiti od borbe i da Metalcu u Nišu sigurno neće biti lako: 

“Ne odustajemo, ma kako to u ovom trenutku deplasirano zvučalo. Nije lako u ovakvoj situaciji izvući ono najbolje iz sebe,  
ali mi smo sportisti i u svaki meč ćemo ući sa namerom da ga dobijemo. Metalac je ozbiljan tim, pokazali su to i pobedom nad Dinamikom u prošlom kolu, ali sigurno je da ni mi nismo potrošili sve naše ambicije i daćemo sve od sebe da u subotu stignemo do druge pobede. Pozivam one najzagriženije ljubitelje košarke da dođu i pomognu nam u nameri da se što bolje suprotstavimo kvalitetnom rivalu kakav je Metalac” – poručuje Anđelković.

Zbog postavljanja podloge za tenis u Čairu, Konstantin i Metalac igraće u hali Osnovne škole „Dušan Radović“, a utakmica se igra u subotu, od 19.30 sati uz prenos na KLS TV.